Mattias Ekström reli šampion

Mattias Ekström je osigurao reli titulu za 2016 World Rallycross šampionat, nakon što je završio kao peti na stazi Estering...

 

Audijev fabrički vozač je odlučio da ne vozi DTM finale u Hockenheim-u, kako bi se takmičio u Esteringu, što je prvi put u njegovoj karijeri dugoj 16 godina, da je propustio DTM trku. 

"Ovo je verovatno najbolji dan u mojoj sportskoj karijeri", rekao je Ekstorm. "Imao sam toliko lepih momenata sa Audijem u DTMu, ali ovaj reli je nešto posebno. Počeo sam od nule pre tri godine. Oktobra 2013. nije bilo ničega. Samo nekoliko ljudi je moglo da zamilsi da ja i moj tim možemo ovo da postignemo". 

"Naravno, veliku zahvalnost dugujem mom poslodavcu Audi Sportu. Moji šefovi su mi dozvolili da se takmičim u Esteringu kako bi povećao svoje šanse da osvojim titulu. To je veiliki gest i ja sam veoma zahvalan. Nadam se da ću time što sam osvojio ovako veliki trofej, videti osmehe na njihovim licima". 

Ekstrom je smatran za jednog od najkompletnijih vozača na svetu. Vozio je 177 DTM trka od 2001. godine, sa 22 pobede i dve titule. Takođe je osvojio Race of Champions čak četiri puita, jednom sa Tom Kristensen (2005) i tri puta samostalno (2006, 2007, 2009). Njegov spisak obuhvata i Swedish Touring šampionat - STCC, kao i NASCAR i Australian V8 Supercars seriju. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group