Kubica testira novi Renault u Mađarskoj

Više slika

Više slika

Robert Kubica na korak je bliže ispunjenju svog sna o vraćanju u Formula 1 šampionat, nakon što mu je pružena prilika za testiranje novog bolida u Mađarskoj sledećeg vikenda...

Poljski trkač je kompletirao test sa Renault 2012 F1 automobilom na Valencia stazi u Španiji ovog juna, što je bilo njegovo prvo pojavljivanje u F1 krugovima još od 2011. godine. Ovaj vozač je takođe uspešno kompletirao i francuski Paul Ricard Circuit, a za nekoliko dana će sesti u 2017-spec Renault Formula One bolid po prvi put.

U izjavi koju je dao generalni direktor Renault F1 tima Kiril Abiteboul, stoji da će ovaj test dozvoliti proveru da li Kubica poseduje sve što je potrebno kako bi se vratio u sport.

"Prva dva dana su veoma bogata lekcijama namenjenim kako Robertu, tako i nama. Ova sesija na budimpeštanskom krugu sa RS17 modelom dozvoljava nam da dobijemo preciznije informacije o trenutnom automobilu i reprezentativnim stanjima. Na kraju ovih testova mi ćemo analizirati podatke sa velikom preciznošću i odlučiti da li bi bilo moguće za Roberta da se vrati u ovo takmičenje i ostane tamo nekoliko narednih godina", rekao je Abiteboul.

Ranije ovog meseca, Kubica je izjavio da postoji 80 do 90% šansi da se vrati u Formula 1 takmičenje nakon što je karijeru na kratko prekinuo 2011. godne, odmah po gotovo fatalnoj nesreći koju je doživeo na jednoj reli trci.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group