Force India postaje Force One

Više slika

Više slika

Takmičenje Formula 1 šampionata se možda naviklo na ime Force India, ali se neki nikada neće navići na činjenicu da ovaj tim predstavlja jednu zemlju.

Ti ljubitelji elitnog trkačkog takmičenja mogu da odahnu kada čuju poslednju odluku koja je došla od strane ovog brenda. Prema svetskim medijima, Force Indija je u procesu promene svog imena u Force One. Inicijativa je otkrivena u korporacionim registarskim dokumentima za imena Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies, Force One Hospitality i Force One Brand.

Ova imena su navodno registrovana od strane Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan zajedno sa dugoročnim saradnicima iz tima koji drži Vijaj Malja i odborom direktora nekoliko različitih korporativnih saradnika i entiteta. Sve ove spekulacije su potkrepljene potvrdama šefa operativnog centra Otmara Šhafnauera, koji je preuzeo ulogu velikog vođe, jer se Malija trenutno bori sa ekstradikcijom iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Razlog za promenu imena možda leži u promeni sponzora, jer ekipa poseduje poteškoće pronalaženja zanimljivih partnera na svom matičnom tržištu, ali ovo takođe može otvoriti vrata parcijalnoj ili celokupnoj prodaji ovog tima u bliskoj budućnosti.

Malja je kupio ovaj tim pod imenom Jordan Grand Prix pre deset godina, nakon čega je promenio ime i nekoliko vlasnika između brendova Midland i Spyker. U jednom delu karijere tim je prešao u sabkontinentalni konglomerat sa Sahara India Pariwar 2011. godine  i oslobodio se svoje prepoznatljive šeme boja u koja imitira indijsku zastavu i zamenio je roze nijansom kako bi se razdvojio što dalje od svojih korena.

Promena imena zahteva odobrenje komisije F1 šampionata, nešto što je bilo veoma teško pod vođstvom Bernija Eklstona i njegove administracije, ali se može dokazati veoma lakšim pod upravom novih komercijalnih direktora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group