Force India je spremna za sledeću sezonu

Više slika

Više slika

Force India nikada ranije nije imala toliko uspeha kao što sada ima...

Ona je krenula kao nižerazredni tim pre samo deset godina i nastavila je da se uspinje od tada – od desetog mesta 2008., do devetog, osmog, sedmog, kako bi prošle godine završila na četvrtom mestu konstruktora.

Sada, Force India ulazi u deseti uzastopni svetski šampionat sa automobilom koji možete videti u galeriji. Predstavljen pre nekoliko dana na Silvesrstonu, bolid VJM10 izgrađen je baš kao i poslednji Williams, Sauber i Renault, kako bi potpuno odgovarao svim novim regulacionim pravilima koje Svetska automobilska asocijacinja namenila Formula 1 takmičenju i svetskom šampionatu za ovu godinu.

Sa velikim izmenama u pravilniku, tim Force India tvrdi kako je dizajn njihovog novog modela 95% drugačiji od prošlogodišnjeg. Tokom prethodnih devet godina i jednogodišnjeg perioda kada je tim bio pod upravom „italijanskih crvenih“, automobil poseduje pokretački sklop kompanije Mercedes, koji im je bez ikakvih problema pružio prednost nad rivalima.

Sa pobednikom trke Le Mans, Niokom Hulkenbergom, koji se sada rastao sa ekipom Renault tima, Force indija sastavlja jak tim vozača kome će se pridružiti i Esteban Okon i Sergijo Perez.

Da li će ovaj veoma interesantan tim steći prednost nad ostalima sa ovim novim automobilom, ili će on predstavljati korak unazad, ostaje samo da vidimo, a svi pravi ljubitelji željno iščekuju skorašnji početak nove sezone.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group