FIA je kreirala prvi internacionalni drifting kup


Prvi internacionalni Drifting kup odobren je od strane Svetske automobilske organizacije, a održaće se u Tokiju 30. septembra...

Ova objava je došla direktno sa pete konferencije Svetske automobilske federacije koja je održana u Ženevi i rečeno je da će inaoguracioni događaj biti promovisan od strane Sunpros i Saita, dok je poslednji od njih zadužen za D1 Grand Prix seriju još od njenog osnivanja 2001. godine.

Predsednik FIA, Žan Tod, izjavio je: "Ovo je veoma važna kategorija za Svetsku automobilsku asocijaciju i mi nastavljamo da razvijamo sportske motore širom sveta, dok drifting kao takav poseduje veliki uticaj na mlade ljude, čini samu srž današnjeg automobilizma, a samo može da postane jači.

"Sa stvaranjem FIA Intercontinental Drifting Cup takmičenja, mi kreiramo okvir namenjen standardnom formatu koji će pomoći da ovaj sport nastavi da raste iz svojih korena do daleko profesionalnijeg svetskog takmičenja. Trenutno radimo na tome da postavimo standarde nečega, za šta se nadam da će postati veliki uspeh auto-moto sporta."

Predsednik organizacije SUNPROS, gospodin Saita izjavio je: "Mi smo veoma ponosni na mogućnost da prvu trku novog takmičenja održimo u Japanu i formi sporta koji je originalno nastao u ovoj zemlji. U isto vreme bih želeo da nastavim ekspanziju drifting takmičenja širom sveta, a ovo je savršeno vreme za ovu disciplinu", dodao je Isao Saita, koji je takođe osnivać D1 takmičenja.

Driftovanje je nastalo u zemlji izlazećeg sunca i pored svoje ulične i ilegalne tradicije, poseduje jaku sportsku poleđinu koju su legendarni japanski vozači preneli na njihove trkačke staze. Kao sa svakim motosportom u koji je Svetska automobilska organizacija upletena, ona će odrediti pravila i definitivno će biti veoma interesantno videti kako će driftovanje izgledati sa blagoslovom ove organizacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group