Donington Park predstavljaće najveće trkačko okupljalište

Više slika

Više slika

Ukoliko planirate posetu trkačkim stazama ili želite da provedete jedan dan na stazi u Britaniji, to može predstavljati događaj za večno pamćenje...

Velike su šanse da, osim ako ne odete na Silverstone, posetite jednu od trkačkih staza koje su u vlasništvu i na kojima operiše MotorSport Vision.

Mrežu kojom upravlja Džonatan Palmer, otac Joljona Palmera iz kompanije Renault, koji je i sam bio vozač Formule 1, uključuje staze Brands Hatch, Snetterton, Oulton Park, Cadwell Park i Bedford Autodrome. Sada je ovoj listi dodat i Donington Park takođe.

Competition and Markets Authority, britanska agencija za zaštitu intelektualne svojine, proglasila je preuzimanje Doningtona od strane MSV grupacije. Ova kompanija dobila je prava na imanje trkačke staze u trajanju od 21 godine, a već je otpočela ulaganja u usavršavaje njenih objekata i infrastrukture, ali joj nije dozvoljeno da ulaže u bilo kakve projekte bez vladinog zelenog svetla.

"Ja sam oduševljen činjenicom da je CMA odlučila da odobri kupovinu Donington Park staze od strane MSV grupacije na inicijalnom Phase 1 nivou", izjavio je Palmer. "Moj menadžerski tim pri MSV veoma je uzbuđen oko potencijala Donington Park staze i mi planiramo da započnemo novu eru ovog legendarnog trkališta."

Donington Park je bio domaćin od širokog broja trka održanih tokom poslednjih godina, od GT automobila i kamiona, do motocikala. Ova staza je predstavljala domaćina Formula 1 trci, kreiranoj kao European Grand Prix šampionat, kojim je 1993. godine dominirao Aerton Sena svojim izvanrednim performansima. Na ovoj stazi su se održavale trke British GP šampionata tokom 2010. godine, ali je on na kraju završio na Silverstonu.

Donington je sada obezbeđen, dok određeni mediji tvrde da sledeći korak kompanije MSV može predstavljati kompletna konverzija bivše vazduhoplovne baze Laon-Couvron na severu Francuske i njeno pretvaranje u još jedan tkački kompleks, proširivši svoj uticaj po prvi put izvan Ujedinjenog Kraljevstva.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group