Alfa Romeo 4C je "safety car" FIA WTCC prvenstva

Gledaoci FIA WTCC prvenstva 2014 će gledati u nešto zaista posebno kada trku prekine kiša ili nezgoda tokom ovogodišnje trkačke sezone. Camaro i Maserati su penzionisani i napravili mesto za novog italijana...

Alfa Romeo 4C odabran je za ovogodišnji 'safety car' u novoj sezoni FIA WTCC prvenstva. Automobil će se prvi put pojaviti 12. i 13. aprila, kada će se voziti trke na stazi Moulay El Hassan u Maroku.

Ovaj automobil je odabran i zbog toga što je na 29. međunarodnom sajmu automobila u Parizu osvojio titulu najlepšeg vozila 2013. godine. Alfa Romeo ovaj atraktivan coupe sa zadnjim pogonom opisuje kao 'superautomobil' iako je opremljen 1.75-litarskim, 4-cilindričnim turbo motorom od 240 KS koji razvija 350 Nm obrtnog momenta što nisu baš brojke dostojne superautomobila, iako su svakako impresivne.

Jedno je sigurno, Alfa Romeo 4C je jedan od najlepših automobila u svom segmentu, a uskoro će dobiti i svoju Spider verziju koja je u konceptnom obliku najavljena na nedavno završenom sajmu u Ženevi.

Izvor: alfaromeopress.com

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group