Volvo Concept Estate stiže u Ženevu

Volvo Car Group će iskoristiti nastup u Ženevi da otkrije treći u nizu koncept automobila - Concept Estate - koji nastavlja dopadljiv dizajn jezik otkriven u prva dva koncepta, ali po prvi put otkriva kako izgleda unutrašnjost modela.

Najupečatljivija odlika enterijera automobila Volvo Concept Estate je njena jednostavnost. Tradicionalni tasteri i kontrole su zamenjene jednim velikim kontrolnim ekranom osetljivim na dodir, nalik tabletu, na centralnoj konzoli, čime se unutrašnjost uvodi u 21. vek.

"Osnovna ideja je da se organizuju kontrole na savršeno intuitivan način za korisnika. Sve je tačno tamo gde ste očekivali da bude, što vožnju čini prijatnijom, efikasnijom i bezbednom", kaže Thomas Ingenlath, viši potpredsednik dizajna u Volvo Car Group.

Svojom siluetom, najnoviji koncept je posveta klasičnom modelu Volvo 1800ES iz sedamdesetih godina prošlog veka.

"1800 modeli su čuveni Volvo automobili, poznati po svojim lepim oblicima i detaljima. Međutim, korisđćenje elemenata iz njihove spoljašnjosti i unutrašnjosti nema nikakve veze sa stvaranjem retro automobila. Mi koristimo ove suptilne veze sa slavnom prošlošću da stvorimo budućnost u kojoj čista lepota postaje priznat deo Volvo identiteta", kaže Thomas Ingenlath.

 


Izvor: VOLVO

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group