Subaru WRX STI 2.5-litarskog boksera izvlači 309 KS

Na sajmu automobila u Detroitu premijeru je imao naslednik modela Impreza WRX STI koji će u najnovijoj inkarnaciji biti dostupan isključivo u klasičnoj sedan formi.

Osim što je iz imena modela izbacio reč Impreza, Subaru je publici u Detroitu predstavio automobil koji, uz tehnološka poboljšanja, u potpunosti nastavlja tradiciju čuvenog sportiste. 

Prepoznatljiv po svojim aerodinamičkim dodacima i karakterističnoj boji karoserije i točkova, novi WRX STI pogonjen je 2.5 litarskim četvorocilindričnim turbo-punjenim bokser motorom koji isporučuje 309 KS na 6.000 o/min i 393 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog na 4.000 o/min.

Motor je povezan sa unapređenim šestostepenim manuelnim menjačem, dok automatik nije predviđen ni kao opcija. Snaga se standardno prenosi putem Subaru simetričnog pogona na sve točkove (SAWD) sa mehaničkim centralnim diferencijalom (DCCD).

Automobil je opremljen i sistemom Intelligent Drive koji omogućava vozaču da prilagodi karakteristike vožnje po želji, izabravši jedan od tri ponuđena moda: Intelligent, Sport i Sport Sharp. 

Kupcima će najpre biti ponuđena ograničena serija od 1.000 primeraka ovog modela u tradicionalnoj kombinaciji plave nijanse karoserije i felnama zlatne boje. 

Prvih hiljadu automobila prodavaće se od aprila do juna 2014, a cena još uvek nije saopštena. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group