Seat Leon Cupra SC spreman za Ženevu

Tri meseca nas deli od Ženeve, ali to nije razlog da proizvođači automobila spavaju zimski san...

Pojedini brendovi poput Seata već su počeli da otkrivaju šta će nam tamo predstaviti. Tako je otkriven novi Leon Cupra Sc, čija nas premijera očekuje u Švajcarskoj.

Svi oni kojima je do još dopadljivijeg Leona Cupra, nakon Ženeve će moći to i da imaju. Seat je otkrio kako će izgledati njegova SC verzija koja će premijeru imati u Švajcarskoj. U odnosu na ranije predstavljenu Cupra verziju, Leon Cupra SC donosi niz aerodinamičkih promena, neke nove elemente i veće aluminijumske naplatke.

To se odnosi na obe izvedbe, a isto važi i za motor koji je Seat u njih smestio. U pitanju je 2.0-litarski turbo sa 280 KS, čime se Leon Cupra SC približio rivalima poput Audija S3 ili Volksvagen Golfa R.

Iako to nije otkriveno, snaga koju proizvodi pomenuti agregat na prednje točkove će verovatno ići preko šestostepenog manuelnog menjača ili DSG-a i diferencijala sa mehanički ograničenim proklizavanjem. Uz to, tu će verovatno biti i doterano upravljanje, bolje vešanje, i jače kočnice koje bi trebalo da prate snagu motora.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group