Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo u Beogradu

Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo dodaje uspešnoj postavci BMW Serije 3 inovativni novi koncept. Treći oblik karoserije sadašnjeg modela kombinuje dinamičnost i sportske gene limuzine, praktičnost i svestranost turinga i kvalitete koji su podržani osetnim povećanjem prostranosti i udobnosti vožnje. Gran Turizmo odiše estetikom i emocijom, izgleda snažno na putu i nudi zadovoljstvo u vožnji. Sve ovo dozvoljava novom modelu da bude i elegantan poslovni automobil, i dinamični turer. I sve ovo ćete moći da vidite uživo na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu!

Tipične BMW proporcije, četvoro vrata, nežno zakrivljen krov i veliki prtljažnik jasno definišu spoljašnji izgled BMW Serije 3 Gran Turizmo. Aktivan zadnji spojler, koji je prvi ove vrste u BMW automobilima, smanjuje vazdušni potisak prilikom većih brzina. Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je za 200 milimetara duži od BMW Serije 3 Turing, ima 110 milimetara duže međuosovinsko rastojanje i viši je za 81 milimetar. Pametna upotreba proporcija, površina i linija obezbeđuju da BMW Serije 3 Gran Turizmo bude prepoznat kao član BMW Serije 3. 

Zadivljujuća udobnost i prijatno okruženje na dugim putovanjima.

Velikodušne unutrašnje dimenzije dozvoljavaju putniku na svakom sedištu da uživa u impresivnom doživljaju prostranosti i nepobedivom osećaju slobode pokreta. Putnici i na zadljim i na prednjim sedištima imaju sjajan pogled, zahvaljujući sedištima podignutim za 59 milimetara. Ovo takođe olakšava ulazak i izlazak iz automobila. Viši krov takođe omogućava slobodnije pokrete glavom. Povećanje prostora je naročito primetno u zadnjem delu, gde je prostor za noge povećan za punih 70 milimetara u odnosu na limuzinu i turing. Dizajn i oblik kabine pružaju putniku salonski osećaj i udobnost, nezavisno od dužine puta. 

Pametna upotreba prtljažnika.

Prtljažnik takođe odražava uvećane dimenzije automobila. Kapacitet prtljažnika od 520 litara je veći čak i od prtljažnika BMW Serije 3 Turing, i to za 25 litara. Veliki kapacitet i peta vrata koja se visoko otvaraju olakšavaju pristup prtljažniku i njegovo korišćenje. Praktične detalji, kao što je zadnja klupa koja se obara i zadnja polica iz dva dela, naglašavaju impresivnu funkcionalnost BMW Serije 3 Gran Turizmo. Veliki prtljažnik se može koristiti na mnogo načina, što omogućava inteligentnu upotrebu prostora. Praktični elementi kao što su kuke, tačke za vezivanje i prostor ispod poda dodatno olakšavaju korišćenje prtljažnika. LED trake osvetljavaju prtljažnik i naglašavaju premijum kvalitet Serije 3 Gran Turizmo. 

Suština BMW Serije 3:

Funkcionalna elegancija, tri linije opreme.

Vrhunske kombinacije materijala i završni radovi najvišeg kvaliteta naglašavaju premijum ambijent u novom automobilu BMW Serije 3 Gran Turizmo. Najnoviji član porodice Serije 3 može se naručiti u osnovnoj, Sport Line, Luxury Line i Modern Line verziji ili sa M Sport paketom opreme, koji če biti dostupan od jula ove godine. 

Tri benzinska i dva dizel motora pokreću novi GT.

Kupci mogu da biraju jedan od pet moćnih, prefinjenih i ekonomičnih motora čija se snaga kreće od 105kW/143hp do 225kW/306hp. Svi motori koriste BMW TwinPower Turbo tehnologiju. Šestocilindarskom motoru pod haubom BMW 335i Gran Turizmo modela pridružuju se četvorocilindarski motori u automobilima BMW 328i Gran Turizmo i 320i Gran Turizmo. Dva dvolitarska dizel motora pokreću BMW 320d Gran Turizmo i BMW 318d Gran Turizmo. 

Snaga se šalje direktno u zadlje točkove preko šestostepenog maualnog menjača, a dostupan je i osmostepeni automatik za sve modele. Svi menjači su povezani na Auto Start-Stop funkciju koja štedi gorivo. 

Napredna tehnologija vešanja, koja koristi mnoge komponente od laganih legura, servo upravljanje, fino balansiran raspored opterećenja na osovine i  kruta karoserija osiguravaju izvanredno upravljanje i visok stepen agilnosti i preciznosti. Dugačko međuosovinsko rastojanje, veći prečnik točkova i specifikacije BMW Serije 3 Gran Turizmo osiguravaju odličnu stabilnost i udobnost na duge distance. 

BMW EfficientDynamics.

Uz zavidnu praktičnost i sportsku dinamiku, vanserijsko mala potrošnja takođe uvećava uživanje u vožnji. Ključ je u BMW EfficientDynamics razvojnoj strategiji, čiji uticaj se može videti u bukvalno svakom delu novog modela. Kao nadogradnja na dobar rad ultra-štedljivih benzinskih i dizel motora, inteligentna lagana konstrukcija BMW Serije 3 Gran Turizmo i njena optimalna aerodinamika daju svoj doprinos uvećanju efikasnosti. Druge mere, kao što su Auto Start-Stop funkcija, regeneracija kočione energije i indikator za promenu stepena prenosa takođe uspešno smanjuju potrošnju, a samim tim i emisije gasova BMW Serije 3 Gran Turizmo. To nije kraj, ovaj automobil ima mogućnost da smanji potrošnju goriva za čak 20 posto, korišćenjem ECO PRO režima i nove ECO PRO Route funkcije. 

BMW ConnectedDrive.

Široka selekcija sistema za podršku vozaču koja se nudi pod BMW ConnectedDrive programom, dozvoljava novoj BMW Seriji 3 Gran Turizmo da postavlja standard u svojoj klasi po pitanju bezbednosti, udobnosti, informacija i zabave. Jedan od istaknutih sistema u ovom modelu je full-colour Head-Up Display, koji projektuje ključne informacije u visokoj rezoluciji na vetrobransko staklo. Pored raznih pogodnosti i sistema za povećanje bezbednosti postoji i veoma efektivna tehnologija povezivanja koja omogućava korišćenje eksternih mobilnih telefona i brojnih Bluetooth kancelarijskih funkcija. 

Apps opcija i besplatna BMW Connected aplikacija omogućavaju pristup servisima kao što su društvene mreže, web radio i iPhone kalendar. Na kraju, informacioni i kancelarijski servisi i planeri puta i odmora koji koriste Google Maps i Panoramio usluge, povećavaju nivo udobnosti putnika u BMW Serije 3 Gran Turizmu. 

Koncept:

Estetska privlačnost, prostor i funkcionalnost. 

Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo predstavlja vrhunski dodatak premijum klasi automobila srednje veličine. Ovaj novi koncept igra jedinstvenu ulogu u poridici BMW Serije 3 i nudi svež ugao gledanja na estetiku, prostor i funkcionalnost. BMW Serije 3 Gran Turizmo spaja dinamične sportske atribute Serije 3 Limuzine sa praktičnošću i svestranošću Serije 3 Turing i nudi osetno povećanje udobnosti na dugim putovanjima. Ovaj dodatak klasi odiše estetikom i emocijom, hvali se jasnim prisustvom na putu i nudi zadovoljstvo u vožnji. 

Među upadljivim karakteristikama BMW Serije 3 Gran Turizmo su moćno oblikovan prednji deo, elegantno izdužena silueta sa zaobljenim krovom, prozori bez rama i zadnji deo sa velikim prtljažnikom.  Aktivan zadnji spojler, koji je prvi ove vrste u BMW automobilima, smanjuje vazdušni potisak prilikom većih brzina. Jasno povećanje dužine u odnosu na Sedan i Turing pruža ovom vozilu elegantnu siluetu i više mesta u kabini. 

Lakoća ulaska, podignuta sedišta koja nude dobar pogled i luksuzno proširenje prostora oko svakog putnika, pružaju putniku dobar osećaj. Putnici na zadljim sedištima imaju prostor za noge kakav se nalazi samo u automobilima luksuzne klase. 

Ovaj širok spektar kvaliteta, kako funkcionalnih, tako i estetskih, dozvoljava BMW Seriji 3 Gran Turizmo da ispuni sve uslove aktivnih i zahtevnih vozača koji svoj automobil koriste na razne načine, ali takođe žele estetsku privlačnost kupea. Sve navedeno čini da novi Gran Turizmo bude i elegantan poslovni automobil i udobni turer za duga porodična putovanja. 

Dizajn:

Inovativan, emotivan i praktičan. 

„BMW Serije 3 Gran Turizmo je automobil koji odiše elegancijom kupea, ali u isto vreme nudi praktičnost i prostor koji se može iskoristiti na različite načine.“

Pejdž Birman, dizajner spoljašnjosti novog BMW Serije 3 Gran Turizma. 

Prvi utisak koji ostavlja novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je kombinacija dinamike i estetske privlačnosti. Atraktivne proporcije, četvoro vrata sa prozorima bez ramova, blago zaobljen krov i velika peta vrata definišu jedinstven karakter ovog vozila. Moćne linije i zategnute površine iscrtavaju atletsku karoseriju koja automobilu daje utisak kretanja i nagoveštava visok stepen funkcionalnosti. Zaista, novi BMW Serije 3 Gran Turizmo postavlja standarde iznutra i spolja. Ubedljiv utisak prostranosti, visok položaj sedenja, velikodušan nivo prostora i inteligentno osmišljen prtljažnik potvrđuju status ovog automobila kao premijum automobila srednje veličine. 

Sa dužinom od 4,824 milimetra, visinom od 1,489 milimetara, širinom od 1,828 milimetara i međuosovinskim rastojanjem od 2,920 milimetara, novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je osetno veći od Sedan i Turing varijanti Serije 3. Međutim, pametna upotreba proporcija, površina i linija osigurava da Gran Turizmo izgleda slično kao ostatak Serije 3. Dimenzije mu omogućavaju da pruža zadivljujuću količinu prostora za putnike i njihov prtljag. Sa 520 litara, njegov prtljažnik je za 25 litara veći od onog na BMW Seriji 3 Turing, dok ga 70 milimetara više prostora za noge smeštaju između BMW Serije 5 i BMW Serije 7, tj. čvrsto u luksuznoj kategoriji. 

Prednji izgled: Moćna dinamika

Upadljiv prednji deo nove BMW Serije 3 Gran Turizmo ne krije veze sa porodicom BMW Serije 3, ali takođe dodaje svoj začin u mešavinu. Široka, moćna karakteristična BMW maska naglašava sportski karakter automobila, dok dvostruki farovi sa krunskim prstenovima (u xenon verziji) i LED svetla čine da vozilo deluje šire i pružaju mu veću prisutnost. 

Izgled sa strane: elegancija sa krovom u stilu kupea

Prelaz između prednjeg i zadnjeg dela BMW Serije 3 Gran Turizmo je praktično neprimetan. Karakteristične proporcije BMW automobila i blago zaobljen krov u stilu kupea izdužuju siluetu automobila, dok moćne, zategnute površine i linije pružaju krilima dinamičnost. Gladak prelaz krova u zadnji deo stvara utisak dodatnog prostora i ističe funkcionalnost automobila. BMW Serije 3 Gran Turizmo je prvi BMW automobil sa aktivnim spojlerom, koji se na manjim brzinama uvlači i postaje praktično nevidljiv. Jedna karakteristika koja je definitivno vidljiva sa strane je ispupučena maska hladnjaka koja se uliva u haubu i time naglašava agilni karakter Gran Turizmo automobila. 

Na krilima je istaknuta dupla linija, sačinjena od dve linije koje idu paralelno jedna sa drugomm, što je ključno za novi izgled BMW Serije 3. Kada se posmatra u tandemu sa linijom vrata, ojačava dinamični oblik karoserije. Novi elementi na BMW Seriji 3 Gran Turizmo su otvori na krilima. Oni se nalaze tik iza prednjih točkova i imaju za cilj da smanje otpor vazduha. Otvori na krilima pored svoje aerodinamične uloge, ojačavaju sportski utisak koji automobil odaje. 

Izgled od pozadi: Moćan i funkcionalan zadnji kraj

Zadnji kraj nove BMW Serije 3 Gran Turizmo je naglašen horizontalnim površinama i linijama koje ispoljavaju snagu i širinu automobila. Deo ispod spojlera ima veoma ravan izgled i vizuelno spušta zadnji kraj. Interakcija između svetlih i tamnih površina stvara dinamičnost, čak i kada automobil stoji. 

Izdužena zadnja svetla u tradicionalnom L obliku ulaze duboko u bočne strane automobila i daju dodatnu prisutnost moćnoj širini BMW Serije 3 Gran Turizmo. Dve integrisane LED linije dozvoljavaju vitak dizajn svetala, i osiguravaju jedinstven izgled BMW Serije 3 Gran Turizmo i po noći i po danu. Velika peta vrata prikazuju svestranost i funkcionalnost nove BMW Serije 3 Gran Turizmo. Ona dozvoljavaju pristup prtljažniku i, zahvaljujući širokom otvoru, olakšavaju utovar i istovar glomaznih predmeta. 

Enterijer: iznenađujuća prostranost, velikodušna sloboda kretanja.

„Fokus enterijera BMW Serije 3 Gran Turizmo je na zadnjem delu – ovde smo želeli da stvorimo potpuno nov, prostran i udoban ambijent. “

Georg Almendinger, dizajner unutrašnjosti BMW Serije 3 Gran Turizmo. 

Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je za 200 milimetara duži od BMW Serije 3 Turing, ima 110 milimetara duže međuosovinsko rastojanje i viši je za 81 milimetar. Velikodušne unutrašnje dimenzije dozvoljavaju putniku na svakom sedištu da uživa u impresivnom doživljaju prostranosti i nepobedivom osećaju slobode pokreta. Putnici i na zadnjim i na prednjim sedištima imaju sjajan pogled zbog sedišta podignutih za 59 milimetara. Ovo takođe u mnogome olakšava ulazak i izlazak iz automobila. 

Prostrana elegancija i salonski karakter

Putnici na zadnjim sedištima uživaju u prostoru za noge uvećanom čak za 70 milimetra koji im pruža slobodu pokreta dostupnu samo u luksuznim automobilima. Zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju omogućeno je korišćenje čitave širine kabine za zadnju klupu. Kao rezultat, na nju mogu komotno da sednu tri odrasle osobe. Ovaj osećaj prostranosti je upotpunjen dizajnom oblika, bojama i materijalima koji se koriste u kabini. Linije vrata vezuju prednji i zadnji deo kabine u stilsku jedinicu. Uz ravan krov i prozore bez okvira, oni stvaraju salonsku atmosferu u zadnjem delu koja pruža idealno okruženje za opuštanje tokom dugog puta. 

Maksimalna udobnost u dugim vožnjama

Niz pregrada za odlaganje sitnica i drugi praktični detalji pomažu povećanju udobnosti u dugim vožnjama. Par držača za čaše je integrisan u centralnu konzolu, ali se može, po potrebi, zameniti za pikslu. Veliki džepovi u prednjim i zadnjim vratima mogu da smeste flaše od pod jedan litar (0.75l pozadi), dok se sklapanjem trodelne zadnje klupe, kapacitet prtljažnika povećava sa 520 na 1,600 litara. BMW Serije 3 Gran Turizmo se može tačno prilagoditi vašim promenljivim zahtevima. 

Prtljažnik: veliki, praktičan i prilagodljiv

Podjednako je zadivljujuća i funkcionalnost prtljažnika velikodušne veličine. Veliki prostor širine 1,120 i dužine 618 milimetara i peta vrata koja se visoko otvaraju, olakšavaju utovar kabastih stvari. Još jedna izuzetno praktična osobina je funkcija sklapanja naslona zadnje klupe. Njihov nagib se može podesiti kroz 15 faza i 19 stepeni, pa čak se staviti u vertikalnu poziciju, ako je to neophodno. Ovo omogućava da se prostor u prtljažniku prilagodi promenljivim zahtevima. Još jedan primer praktičnih kvaliteta BMW Serije 3 Gran Turizmo je i dvodelna razdvojna polica. Veća polovina se otvara sa vratima prtljažnika i time olakšava pristup, dok druga polovina ostaje na mestu i na nju se mogu postaviti manji predmeti, čak i kada je prtljažnik otvoren. Kada nisu u upotrebi, police se mogu lako skinuti i odložiti u prostor ispod poda prtljažnika. Novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je opremljen standardnim elektronskim otvaranjem petih vrata, ali takođe ima kao opciju Smart Opener. Smart Opener je funkcija koja omogućava da se prtljažnik otvori bez upotrebe ruku, prostim pokretom noge ispod zandnjeg branika. 

Četiri tačke za vezivanje u prtljažniku i višenamenska kuka na levoj strani su na raspolaganju za učvršćivanje tereta, dok se prostor ispod poda prtljažnika može koristiti za smeštaj malih predmeta. Ovde takođe postoji i mala utičnica od 12 volti. Uz niz unutrašnjih funkcija, takođe poseduje zgodne dodatke u prtljažniku koji uključuju: opciju skidanja naslona za glavu, mrežu na desnoj ploči, dodatni kaiš za vezivanje tereta i  promenljivi dodatak u vidu dve šine na podu prtljažnika. 

Tipični BMW Serije 3: funkcionalna elegancija u kabini.

Kabina BMW Serije 3 Gran Turizmo odgovara istom šablonu kao i nova Serija 3 Limuzina i Serija 3 Turing. Uobičajeni raspored sa vozačem u sredini osigurava optimalni pristup svim vozačkim funkcijama. Kristalno jasni kružni instrumenti na crnoj instrument tabli i samostalni iDrive monitor naglašavaju funkcionalnu eleganciju. iDrive kontroler, koji je na dohvat ruke, i opcioni središnji naslon za ruke naglašavaju praktičnost i udobnost kabine. Opisi dodatne opreme, kao što su Heads-Up displej i vrhunski sistem za podršku vozaču, se mogu naći u sekciji „BMW ConnectedDrive“. 

Tri linije opreme, svaka sa jedinstvenim karakterom.

Kombinacija visokokvalitetnih materijala sa vrhunskim ručnim radom pojačava premijum utisak koji novi BMW Serije 3 Gran Turizmo odaje. Veliki broj boja i vrste presvlaka i tapiserija nude mnoštvo kombinacija. U početnoj verziji, na primer, dostupne su tri boje drvenarije u kombinaciji sa dve nijanse kože. Kupci takođe biraju između jedne od tri linija dodatne opreme ili M Sport paketa, koji daju posebni šmek automobilu i spolja i iznutra. Zaista, čak i ključevi dolaze u boji željene linije opreme. 

Sport linija: Sport linija dodaje dubinu dinamičnom repertoaru BMW Serije 3 Gran Turizmo sa izborom upadljivih spoljašnjih karakteristika u sjajnoj crnoj boji. Posebna prednja maska sa hromiranim detaljima daje automobilu veoma sportski i spreman izgled. Crni usisnici za vazduh privlače pažnju na aerodinamične osobine automobila. Opcione felne od 18 ili 19 inča, u zavisnosti od modela, pružaju dodatnu dozu sportskog karaktera. Unutar automobila, kontrast crvene i crne daje sportski i ekskuzivan izgled koji je pojačan linijama na vratima. Sportska sedišta mogu biti izrađena od tri vrste materijala, u četiri različite boje. 

Luxury linija: Diskretni sjajni detalji od hroma daju spoljašnjem izgledu BMW Serije 3 Gran Turizmo naročito elegantan i ekskluzivan izgled. Maska sa rešetkama u boji hroma i mat crnom stranom, kao i detalji od hroma na usisnicima za vazduh dodaju osećaju luksuza. Gran Turizmo Luksuzna linija se može prepoznati od pozadi po hromiranoj liniji na braniku i hromoranoj izduvnoj cevi. Unutrašnjost takođe odskače sa raznim hromiranim detaljima, kao što su zvučnici i otvori za klimu. Sjajne drvene linije, sedišta sa jedinstvenim šavovima i izbor između dve vrste tapiserije u četiri elegantne boje, naglašavaju ekskluzivnost luksuzne linije. 

Modern linija: Visokokvalitetni hromirani detalji na automobilu, maska sa 11 rešetki i duple lajsne usisnika za vazduh definišu estetiku moderne linije. Opcioni aluminijumski okviri prozora se neprimetno uklapaju sa svim elementima na prednjem i zadnjem kraju vozila. Aluminijumske felne od 18 i 19 inča pružaju svežinu spoljašnjem dizajnu BMW Serije 3 Gran Turizmo, dok svetla instrument tabla u paru sa tamnim volanom stvara veoma posebnu atmosferu u kabini. Kožna tapiserija ili kombinacija kože i štofa u bojama anthracite, oyster i black, i izbor između tri vrste drvenarije sa linijama u boji bisera i hroma, osiguravaju privlačnu interakciju materijala. 

M Sport paket: Ova opcioni paket pruža BMW Seriji 3 Gran Turizmo adrenalin koji se širi i izvan spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna. Paket uključuje aerodinamični set sa brojne komponente karoserije, BMW Individual spoljne linije, ekskluzivnu Estoril Blue metalik boju i felne od 18 ili 19 inča sa prepoznatljivim M dizajnom. Unutar automobila, komponente kao što su M prag vrata, M kožni volan i M naslon za nogu vozača, formiraju sportski i elegantan izgled. Vozač i suvozač mogu da uživaju u Hexagon Anthracite cloth/Alcantra sport sedištima sa royal blue šavovima koji se nude ekskluzivno kao deo M Sport paketa. Tehničke komponente ovog paketa uključuju spušteno M Sport vešanje i opcione M Sport kočnice sa čeljustima u plavoj boji. 

Farba i točkovi:  Spektar boja koje su dostupne za novi BMW Serije 3 Gran Turizmo je izveden iz BMW Serije 3 limuzine i obuhvata elegantne i klasične, kao i moderne i izražajne boje. Kupci mogu da biraju između ukupno 12 završnih boja, bez obzira na paket opreme koji odaberu. One uključuju intezivne boje, niz metalik opcija i širok spektar klasičnih tonova. Kalahari Beige metallic, Midnight Blue metallic i Sparkling Brown metallic nijanse su rezervisane samo za vlasnike nove BMW Serije 3 Gran Turizmo. Impresivna selekcija aluminijumskih felni je takođe na raspolaganju.

Za sve informacije: DELTA MOTORS, Radnička 8, Beograd

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group