Najbrža porizvodna Cupra

Seat je predstavio rekordera Nürburgringa sa 280 KS, koji do 100 km/h ubrzava za 5,7 sekundi...

 

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi Seat je predstavio najbrži proizvodni automobil koji je ikada izašao iz pogona ovog španskog proizvođača. Najbrži serijski automobil, na salonu automobila u Ženevi, sa prednjim pogonom ima 4-cilindarski 2.0 TSI motor sa dvostrukim ubrizgavanjem i varijabilnim pomeranjem bregastog vratila.

Zavisno od verzije, motor razvija snagu od 265 KS (195 kW) ili 280 KS (206 kW). Najsnažniji model u kombinaciji sa menjačem DSG do stotke stiže sa 5,7 sekundi, dok je brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Titulu najbržeg automobila Seat je ovim modelom odnio na Nürburgringu, gde je srušen rekord sa prolaskom staze u vremenu od 7.58.4, što je za gotovo 10 sekundi brže od dosadašnjeg rekordera Renault Mégane RS Trophya.

Samo za ilustraciju, ovo je vreme bolje od onih koje su ostvarili Aston Martin DBS, Porsche Cayman S, Audi R8 V8 i RS4. Ipak, iz Seatovog tabora ispod oka gledaju na Hondin štand, gde je novi Type R koncept najozbiljniji kandidat za rušenje rekorda.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group