Mali Jeep se zove Renegade

Ulazak u SUV segment sa Fiatovom platformom i 184ks...

 

Na salonu automobila u Ženevi predstavljen je najnoviji model iz Jeepove ponude koji se neće zvati Jeepster. Dizajn je pozajmljen od Wranglera, ali je primećen i povratak korenima, tj. originalnom vojnom vozilu sa kockastim oblikom i specifičnom prednjom maskom.

Izgrađen je na Fiatovoj Small wide platformi, koja se već koristi za modele Fiat 500L i 500 MPW. Zavisno od tržišta, biće dostupan sa 16 kombinacija motora i prenosa snage. Za evropsko tržište planirana su tri benzinska i dva dizel motora. To uključuje turbo i atmosfersku verziju Fiatovog 1.4 Multiair sa 168 odnosno 139 KS, kao i 2.4 TigerShark sa 184 KS. Dizel verzije uključuju 1.6 L sa 108 odnosno 118 KS, te 2.0L sa 138 KS. Dostupna su dva tipa pogona na sva četiri točka, Active Drive, koji je aktivan sve vreme i može dodeliti do 100 posto opterećenja na jednu osovinu, kao i serijski Active Drive Low. Dostupne su i dve verzije My Sky sa otvarajućim krovom.

Pogledajte video!

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group