Legendarni 500SL sa manje od 1.600 pređenih km

Više slika

Više slika

Ovaj model Mercedes R107 500SL mora biti jedan od najmanje voženih primeraka na planeti, sa neverovatno malom kilometražom na odometru od 89. godine...

Sve ovo znači da je automobil vožen u proseku samo 34 milje svake godine otkako je izašao iz fabrike, što nas pomalo čini tužnim, ali, naposletku, makar izgleda kao da je održavan pravilno tokom ove gotovo tri decenije. Crna farba modela je okarakterisana kao besprekorna, dok je enterijer u krem boji kompletno neoštećen, kako se i može očekivati od automobila koji gotovo da nije vožen, što samo ističe ovaj kasni R107 kao pravu priliku za sve kolekcionare.

Ispod haube ovog Mercedes modela nalazi se petolitarski V8 motor sa 242 ks, dok je automobil takođe opremljen karakteristikama kao što su tempomat, kontrola krstarenja, klima uređaj, zatamnjena stakla, grejači u sedištima i odvojeni tvrdi krov. Takođe, sa R107 stižu originalni komplet alata i sva moguća papirologija, zajedno sa dve ručke za podizanje i spuštanje tvrdog krova.

"Teško je pronaći Mercedes iz ove ere sa malom kilometražom na odometru, jer kao i Porshe modeli, oni su pravljeni da se koriste svakodnevno. Pronaći R107 500 SL sa manje od hiljadu milja na meraču pređene kilometraže je jednostavno neverovatno", rekao je Pol Majkls, predsednik Hexagon Classics. "Ovaj model je savršen u svakom mogućem smislu i danas izgleda kao da je upravo izašao iz Mercedes predstavništva".

Kao što se može i očekivati od klasičnog automobila u ovom stanju, njegova cena nije za one sa slabim srcem. Londanska Hexagon Classics kompanija za njega traži oko 118.000 €. 

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group