Lancia Delta MY 14 u Frankfurtu

Lancia Delta Model Year 2014 imaće svoj debi u Frankfurtu, a u prodaji će se naći od januara 2014. godine na svim većim evropskim tržištima. Obnovljen je kompaktni vodeći model postavke brenda Lancia, a obnovljena verzija pruža odlike inovativne estetike dizajnirane da zadovolji metropolitskog kupca muškog pola u potrazi za stilom i karakterom. 

Spolja, model Delta MY 14 karakterišu bočne lajsne i prednji i zadnji branici u boji karoserije, kao i dvostruki hromirani izduvi. Unutrašnjost je osavremenjena, sa dodacima na centralnoj konzoli u sjajnoj crnoj boji, poput displeja kontrole klimatizacije, i dodatkom volana, instrument-table, dugmadima i delovima centralne konzole u mat crnoj boji. 

Ostale su  nepromenjene  prednosti modela koji je ponudio ovaj novi koncept vozila od svog lansiranja 2008. godine, donoseći atribute vodećeg modela segmentu C. U 4,5 metara modela Lancia Delta MY 14 spakovani su sva elegancija, luksuz i unutrašnji prostor više kategorije: zadnja sedišta se mogu spustiti u položaj za ležanje, tapacirung otkriva kvalitetne teksture, a putnici su ušuškani u skoro magičnu udobnost i tišinu na svakom putovanju. Lancia Delta ispunjava savremene zahteve mobilnosti i prestiža zahvaljujući konceptu „smanjenja” – obezbeđujući performanse i luksuz vrhunskog nivoa, uz smanjene troškove, veličinu i nivoe potrošnje goriva. 

Kabina za putnike pruža pravi prostor dnevnog boravka ( ovaj model se nalazi na vrhu svoje klase po udobnosti putnika na zadnjim sedištima ) delom zahvaljujući pokretnim zadnjim sedištima sa naslonima za leđa koji se mogu spustiti (mogu se nagnuti do 25°) koji omogućavaju da se proširi već prostrana kabina (380 litara, 465 litara sa pomeranjem zadnjih sedišta, 724 litara sa sklapanjem zadnjih sedišta).

Druga mogućnost je da se sedište gurne nazad i nagne radi potpunog uživanja: Lancia Delta je jedina limuzina sa petoro vrata koja pruža mogućnost prilagođavanja naslona za leđa zadnjih sedišta i pomeranje sedišta. 

U zavisnosti od zemlje u kojoj se prodaje, nova postavka modela Lancia Delta MY 2014 dostupna je u 4 nivoa opreme (Steel, Silver, Gold i specijalna serija S by MOMODESIGN), sa 3 izbora motora (1,6 MultiJet od 105 KS, 1,6 MultiJet od 120 KS i 1,4 Turbo-Jet LPG od 120 KS) i 6-brzinskim ručnim menjačem, 19 boja karoserije - uključujući 9 dvobojnih opcija - i 7 različitih aluminijumskih felni od 16, 17 i 18 inča. 

Iz obimnog sadržaja modela Delta MY 14, naglasak treba staviti na sistem Absolute Handling System – evoluciju ESP-a – koji garantuje savršenu kontrolu nad automobilom i optimizuje stabilnost u svim uslovima vožnje, kao i sistem Magic Parking koji pomaže vozaču da locira parking-mesto odgovarajuće za njegovo vozilo i zatim pripremi manevar parkiranja automatski okrećući volan. 

Specijalna serija S by MOMODESIGN zasigurno zaslužuje da bude spomenuta kao rezultat saradnje brendova Lancia i MOMODESIGN, dva brenda koji su doprineli razvoju italijanskog dizajna. Nova verzija je konkretan primer toga kako MOMODESIGN stilski centar estetski tumači „automobilski objekat” , naglašavajući ekspresivne odlike koje su uvek bile karakteristične za brend Lancia – eleganciju i temperament, mešajući ih sa impulsivnim i prepoznatljivim karakterom Milano-brenda, izrazom italijanskog stila i dizajna. 

Iste te odlike ono su što razlikuje Delta Turbo LPG motor, u skladu sa principom „Bi-fuel. Be Ecochic“, koji obezbeđuje inovativni koncept u svetu vozila koja štite životnu sredinu: ekskluzivan, a pristupačan; prostran, a kompaktan; pun života, a ekonomičan. Lancia Delta LPG Ecochic Turbo opremljen je 1,4 turbomotorom koji radi na dve vrste goriva od 120 KS i koji se može pohvaliti vrhunskim performansama i najmanjim tekućim troškovima u svojoj kategoriji. Sa maksimalnom snagom od 120 KS (88 kW) na 5 000 o/min i maksimalnim obrtnim momentom od 206 Nm (21 kgm) na 1 750 o/min, Ecochic verzija dostiže najveću brzinu od 195 km/h i ubrzava od 0 km/h do 100 km/h za 9,8 sekundi.

Izvor: FIAT

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group