Jeep® na Sajmu Automobila 2014 u Ženevi

Nakon postizanja novog rekorda svih vremena u globalnoj prodaji već drugu uzastopnu godinu sa preko 731,000 prodatih vozila širom sveta u 2013. godini, Jeep® brend je izabrao da na bini Sajma Automobila u Ženevi predstavi tri važne primerijere...

Novi Jeep Renegade, prvo malo SUV vozilo Jeep brenda i prvi model ovog brenda koji je projektovan u Americi, osmišljen u Italiji, a prodat u preko 100 zemalja širom sveta: nova generacija srednjeg SUV vozila Jeep Cherokee sa turbo dizel motorom od 2.0 litra u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem; i novi model Jeep Wrangler Rubicon X Package ograničene serije. Ova tri proizvoda predstavljaju novi iskaz konstantne evolucije ovog brenda u pogledu inovacija, tehnologije i performansi i ojačavaju strategiju širenja Jeep asortimana na svetskom nivou. 

Jeep štand

Štand brenda Jeep se nalazi u Hali 5 na izložbenom prostoru od 1,400 kvadratnih metara, a karakteriše ga osnovna struktura koja je osmišljena tako da otkriva balans i postojanost Jeep brenda.

Prostrane površine prekrivene fino obrađenim prirodnim materijalima poput drveta i kamena iskazuju savršenu kombinaciju prirodnog pejzaža i urbane sredine, a istovremeno daju izložbenom prostoru prefinjeni izgled, koji je takođe istaknut u prvi plan podnim parketnim platformama samog izložbenog prostora.

Jeep duh odiše tehnologijom i inovacijama ovog brenda, naglašen je velikim LED zidnim površinama postavljenim na potporne panele, na kojima se prikazuju video zapisi Jeep brenda i modela iz Jeep asortimana. Na štandu je jedanaest automobila (tokom dana Sajma predviđenih za novinare), dok će izložbena ponuda biti proširena na flotu od petnaest vozila tokom dana Sajma predviđenih za posetioce. Poseban deo štanda je predviđen za ekskluzivnu dodatnu opremu i originalne rezervne delove proizvedene za Jeep od strane kompanije Mopar®, čuvenog brenda za rezervne delove i servisiranje i za korisničku podršku Fiat Chrysler automobila.                                                                                                                  

Novi Jeep Renegade, prikazan u okviru Limited i Trailhawk modela ističe se u samom centru štanda, gde otkriva svoje off-road mogućnosti i duh gradskog automobila kombinacijom nasleđa i modernosti. Renegade Limited model poseduje Alpine White eksterijer i ‘Ski Grey’ kožne detalje enterijera, a opremljen je benzinskim motorom od 1.4 litra kapaciteta 140 KS. Trailhawk model, najbolji iskaz u pogledu off-road performansi i priznanja u svojoj klasi - osiguran Jeep Active Drive Low 4x4 sistemom za pogon na sva četiri točka naglašava Omaha Orange detalje eksterijera zajedno sa detaljima enterijera od crne kože, a pokreće ga efikasni turbo dizel motor od 2.0 litra i 170 ks u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem. 

Novi Jeep Cherokee je predstavljen u četiri verzije: jedna iz Limited modela, dve iz njegovog ‘alter ega’ off-road specijalistu  - Trailhawk. Četvrti model Cherokee vozila izložen na štandu je ekskluzivni izložbeni automobil po imenu 'Overland Concept'. 

Da idemo u detalje, eksterijer novih Jeep Cherokee Trailhawk modela otkriva izvanredne off-road mogućnosti koje su karakteristične za ovaj paket opreme, a kojeposeduju specijalne branike i gume i veću visinu vozila od tla. Trailhawk modeli se takođe ističu i odabirom boja eksterijera, koji je prikazan u Anvil i Deep Cherry Red bojama zajedno sa Black Morocco detaljima enterijera. Oba modela su opremljena benzinskim motorom od 3.2 litra snage 272 ks koji je u paru sa novim devetobrzinskim automatskim menjačem. 

Limited model može da se pohvali True Blue eksterijerom i Vesuvio enterijerom sa kožnim detaljima u crnoj i braon boji, a poseduje turbo dizel motor od 170 ks i devetobrzinski automatski prenosnik. 

Potpuno novi 'Overland Concept' predstavlja izložbeni automobil koga ističe ekskluzivnost i akcenat na stil. Projektovan u saradnji sa Fiat Centro Stile, ovaj automobil se bazira na Jeep Cherokee Limited paketu opreme i odiše jedinstvenošću zahvaljujući ekskluzivnom enterijeru u Titanium Plated boji i branicima u boji. Titanium Plated je specijalna boja koja se ne nalazi u ponudi standardnog asortimana boja za vozilo Cherokee, već se koristi isključivo za ovaj izložbeni automobil. Enterijer vozila Cherokee Overland Concept takođe poseduje nove, ekskluzivne sadržaje koji se ne mogu u asortimanu paketa opreme, a jedinstvenost mu daju kožni detalji u dva tona crne i braon kože i Alcantara presvlake od antilop kože. Ovaj izložbeni automobil pokreće turbo dizel motor od 2.0 litra sa 140 konjskih snaga. 

Ono što zapada za oko među svim vestima o proizvodima koje su prikazane u Ženevi je Jeep Wrangler Rubicon X Package specijalni model, koji je prikazan u okviru Wrangler i Wrangler unlimited paketa opreme. Oba paketa opreme sadrže turbo dizel motor od 2.8 litara i 200 KS u kombinaciji sa petobrzinskim automatskim menjačem. Model sa dvoje vrata poseduje Anvil detalje esterijera i Red leather detalje enterijera, dok model sa četvoro vrata može da se pohvali u potpunosti crnim 'total Black'  izgledom sa eksterijerom i enterijerom u crnoj boji. Opremljen prednjim i zadnjim Dana 44 osovinama, postugnute su neosporne off-road mogućnosti Wrangler Rubicom modela putem Jeep-ovog sistema za pogon na sva četiri točka koji se aktivira po potrebi i prima snagu preko Rock-Trac NV241 dvobrzinskog razdelnika pogona sa opsegom promene stepena prenosa 4.0:1, kao i putem Tru-Lock elektronskih blokatora pogona prednje i zadnje osovine i prednjom stabilizator šipkom sa funkcijom elektronskog skidanja - pod imenom Active Sway Bar Sistem - za dodatno kretanje točkova po najtežim površinama. 

Pored tri izložena modela u Ženevi, štand je prilazao i modele koji su najviše doprineli prodajnom uspehu ovog brenda u 2013.godini. Prvi i najvažniji je perjanica, Jeep Grand Cherokee.  Takođe neosporni lideru pogledu prodajnih rezultata - bio je najprodavaniji model Jeep-a na svetskom nivou u 2013.godini sa 255,000 prodatih vozila - Grand Cherokee je prikazan u dva modela sa vrhunskim paketom opreme Summit.  Prvi poseduje eksterijer sa Granite Crystal detaljima i prefinjenim Grand Canyon Brown Natura Plus kožnim detaljima enterijera, a pokreće ga efikasni V-6 turbo dizel motor od 3.0 litara opremljen Multijet II tehnologijom, izlazne snage od 250 ks i 570 Nm obrtnog momenta. Drugi može da se pohvali Bright White eksterijerom svetlo bele boje, a opremljen je moćnim V-8 benzinskim motorom od 5.7 litara izlazne snage od 352 ks i 520 Nm obrtnog momenta. 

Elegantni Overland model sa True Blue eksterijerom i Vesuvio enterijerom u dvotonskoj braon/plavoj boji i sa V-6 turbo dizel motorom od 3.0 litara će ponosno stajati pored dva Summit model izložena na štandu. 

Javnosti će u posebnom kutku biti predstavljen Jeep Grand Cherokee SRT model velikih performansi. Ovo najmoćnije i najbrže Jeep vozilo ikada može da se pohvali Brilliant Black eksterijerom u crnoj boji i Laguna kožnim enterijerom u Sepia boji. Opremljen moćnim HEMI®V-8 motorom od 6.4 litara koji proizvodi snagu od 468 ks i obrtni moment od 634 Nm i koji sadrži Fule Saver tehnologiju za smanjenu potrošnju goriva i emisija, Jeep Cherokee SRT postiže apsolutne reperske performanse: Ubrzanje 0-100 km/h za 5 sekundi, maksimalnu brzinu od 257 km/h, kočenje od 100-0 km/h za 35 metara. 

Četiri modela legendarnog vozila Jeep Wrangler će biti izložena u zoni pored štanda kako bi na što autentičniji način poželela dobrodošlicu off-road duši ovog brenda.  Novom specijalnom modelu Wrangler Rubicon X Package se pridružio i model Jeel Wrangler Sahara, opremljen novim turbo dizel motorom od 2.8 litara snage 200 ks i petobrzinskim automatskim menjačem, koji sadrži Amp'd detalje eksterijera sa ojačanom krovnom konstrukcijom u boji karoserije i crnim kožnim detaljima enterijera. Četvrto Wrangler vozilo je prikazano u okviru Unlimited Rubicon paketa opreme i može da se pohvali specijalnom estetskom obradom koju je projektovala kompanija Mopar® koja, kao i Rubicon, ne čini kompromis. Kosmopolitksi duh ove ekskluzivne kombinacije opreme je utopljen u želju za avanturom, obraćajući uvek veliku pažnju na detalje. 

‘Moparizovan’ Wrangler Unlimited Rubicon model na kome do izražaja dolaze Copperhead detalji eksterijera, predstavlja ishod saradnje brendova Jeep i Mopar, a realizovan je uz podršku Fiat Stilskog Centra. Na njemu su predstavljene 'performanse' poklopca motora koji pojačava njegovu eksplozivnu ličnost. Rešetka hladnjaka u crnoj boji i svetla za dnevnu vožnju daju novi dodir otmenosti prednjem trapu. Ukloniva vrata sa retrovizorima pružaju direktan pristup slobodi kojom odiše svaki Wrangler model. Crne alu felne od 17 inča, zakrivljeni blatobrani, štitnici praga vrata, prekrivači ogledala i crni rezervoar za gorivo - svi sa Jeep logom - dopunjuju 'Morarizovan' izgled i dodatno pospešuju jedinstvenu ličnost čuvenog Wrangler-a. 

S druge strane, kompanija Mopar je enterijerom pokušala da dokaže da postojeći 'ulični' zahtevi idu ruku-pod-ruku sa nečim sa čime nijedan drugi brend ne može da se pohvali: DNA sistem koji čini Jeep autentičnim brendom već više od 70 godina.  Potpuno ručno rađen enterijer koga su projektovali entuzijasti Jeep brenda predstavlja tačno ono što je i bilo potrebno za ojačanje ovakvog koncepta: vrhunska koža u crnoj boji sa skrivenim Orange Copperhead umetkom (koji kolorno podseća na “narandžastu šarku“ ) - a koji je izrađen od detalja u boji karoserije - je korišćena kako bi se ublažio izgled ovog vozila i kako bi podsetio publiku u Ženevi da nije ništa loše biti pomalo skroman dok i dalje nastavljamo da budemo iskreni prema sebi.

Jedinstvenom kožom presvučena su sedišta, volan, centralni naslon za ruku, poluga menjača i ručne kočnice, unutrašnjost paneli uklonivih vrata, zaštitnici od sunca, ručica suvozačevih vrata, patosnice na kojima se nalazi Rubicon logo. Kontrastivni šavovi u istom Copperhead tonu kao i eksterijer ulepšavaju kožne površine. 

Izvor: Fiat Automobili Srbija 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group