Jeep u Ženevi

Šta nam sprema Jeep za sajam u Ženevi?


 
  • Premijera novog 1.4 MultiAir motora sa 170 ks, sa automatskim 9-stepenim prenosom i pogonom na sva četiri točka "Jeep Active Drive Low”, koji uvećava liniju novog modela Renegade u prodaji na tržištima Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Na štandu se nalazi Trailhawk verzija, maksimum kada su u pitanju terenske performanse i karakter.
  • Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa novim UconnectTM Infotainment sistemima sa 5-inčnim ili 6,5-inčnim ekranima na dodir iz prve ruke, sa pristupom radio prijemnicima, uređajima, telefonima i UconnectTM LIVE uslugama. Ovaj sistem predstavlja apsolutnu novinu za Jeep, koji je odlučio da ga premijerno lansira u modelu Renegade od juna meseca.
  • U središtu pažnje su i dva izložbena automobila opremljena ekskluzivnim Mopar dodacima: spektakularni Hard Steele  Renegade i legendarni  Rocks Star Wrangler .
  • Takođe, prisutne su tri verzije perjanice modela Grand Cherokee: Summit, vodeći model u liniji, sa novim Platinum paketom, visoko-performantna verzija SRT – sa najvećom brzinom od 257 km/h, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za svega 4 sekunde – sa inovativnom tehnologijom aktivnog smanjenja buke (Active Noise Cancellation - ANC) i verzija Overland 3.0 Multijet V6 sa 250 ks, sa automatskim prenosnim mehanizmom i pogonom na četiri točka Quadra Drive II.
  • U Švajcarskoj se prikazuje i nova, specijalna serija modela Wrangler, koja potvrđuje da se kod legendarnog  Jeep-a  prilagodljivost podrazumeva.
  • Jeep Cherokee zaokružuje izložbu sa terenskim vozilom Trailhawk i elegantnom verzijom Limited na kojoj se prvi put prikazuje kožni enterijer Nepal u bež boji.
  • Kao autentičan izraz DNK brenda Jeep, štand je napravljen upotrebom prirodnih materijala visokog kvaliteta, poput drveta i kamena, koji su znalački kombinovani sa čelikom i velikim LED video zidovima, predstavljajući tehnološki i inovativni duh brenda.
  • 2014. godine, Jeep je bio najbrže rastući brend u Evropi (izvor: podaci ACEA ,Udruženja evropskih proizvođača automobila).

Nakon godine neverovatnog komercijalnog uspeha, uključujući i ostvarenje cilja prodaje milion vozila širom sveta i debi prvog italijanskog Jeep-a, brend se vraća na Salon automobila u Ženevi 2015. sa važnim novinama koje predstavljaju dodatne korake u postupku globalizacije brenda, zahvaljujući kompletnoj gami visoko-performantnih SUV vozila.

2014. godine, Jeep je bio najbrže rastući brend u Evropi (izvor: podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila). Konkretno, prošle godine, na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA), zabeležen je rekordan broj registracija Jeep vozila, sa rastom većim od 42% u regionu EMEA i 70% samo u Evropi (EU 28 + EFTA), uz ostvarene rekordne rezultate u mnogim državama, tačnije, rast od 110% u Francuskoj, rast od 95% u Italiji, zatim 87% u Belgiji, 75% u Velikoj Britaniji i 50% u Nemačkoj.

 

Jeep Renegade

Zvezda štanda jeste najnoviji  izdanak linije brenda Jeep: novi Renegade, prvo FCA vozilo u segmentu kompaktnih SUV vozila, kao i prvi Jeep proizveden u Italiji i prodat u preko 100 država širom sveta, uključujući S.A.D.

Tek nekoliko meseci nakon premijere, Renegade je dao značajan doprinos izvrsnim prodajnim rezultatima ostvarenim 2014. godinre u regionu EMEA. Ovaj cilj sada predstavlja polaznu tačku za godinu ponovnog uspeha koji će biti značajno unapređen zahvaljujući očekivanom uvećanju linije modela Renegade tokom sledeće godine. Počev od važnog ženevskog debija prvog benzinskog motora u spoju sa 9-stepenim automatskim prenosom i punim pogonom na 4 točka Jeep Active Drive": moćni 1.4, Multiair 2 sa 170 ks.

Novi motor, koji će biti u ponudi za verziju Limited počev od marta, kombinuje, u okviru jednog proizvoda, terensku tehnologiju  brenda Jeep i najviši nivo inovacija na motoru grupacije Fiat Chrysler Automobiles. Posetioci će imati priliku da vide novi motor na verziji Limited u karbon-crnoj izvedbi i  Ski Grey sivom enterijeru

Svoje mesto na štandu će naći i izložbeni model  Hard Steel, izveden iz terenskog vozila Trailhawk, kao jedinstven proizvod koji inteligentno kombinuje stil, pojavu terenskog vozila i tehnologiju. Projekat kreiran od strane brenda Jeep, u saradnji sa brendom Mopar, te uz podršku stilskog centra grupacije FCA, "razvija" potencijal modela koji je idealan za razne vrste prilagođavanja, istovremeno dajući prikaz mogućih budućih Mopar dodataka za Renegade. Dodatne informacije i fotografije spektakularnog izložbenog primerka zasnovanog na modelu Renegade će biti dostupni za nekoliko dana na www.fiatpress.rs

Izložbenu postavku kompletira Jeep Renegade Trailhawk, model vrhunskih preformansi i terenskih karakteristika, zahvaljujući integrisanom Jeep Active Drive Low sistemu vuče sa Colorado Red crvenom bojom karoserije i crnim kožnim enterijerom i opremljen je efikasnim 2-litarskim turbo-dizel motorom sa  170 ks, sa 9-stepenim automatskim prenosom

Tri ekskluzivna modela koji predstavljaju mali ali značajan presek široke i veoma raznovrsne linije modela Jeep Renegade. Novi model, koji se proizvodi u renoviranom SATA pogonu u Melfiju u Italiji i prodaje u četiri različite verzije (Sport, Longitude, Limited i Trailhawk), odlikuje se velikom snagom i elegancijom, kao i proporcijama koje su savršene za terensku ili vožnju u gradskim uslovima. Može se pohvaliti vrhunskim karakteristikama terenske vožnje u svojoj kategoriji, izvrsnom dinamikom vožnje, ekskluzivnim automatskim 9-stepenim sistemom prenosa, dvama vučnim sistemima, štedljivim motorima i širokim spektrom sigurnosnih funkcija.

 

Novi Jeep Renegade, osmišljen za mlade vozače u velikim gradovima, nedavno je dobio prestižno priznanje 5 Euro NCAP zvezdica, sa ukupnim skorom od 80/100, zahvaljujuću, u najvećoj meri, rezultatu od 87% u segmenutu bezbednosti odraslih i 85% u segmentu bezbednosti dece, ali i pozitivnim rezultatima na svim glavnim testovima. Ovo veoma prestižno priznanje dobijeno je zahvaljujući inovativno platformi „Small Wide 4x4“ i najnaprednijim sigurnosnim tehnologijama, poput upozorenja na čeoni sudar "Front Collision Warning Plus", koje je po prvi put dostupno u automobilu u ovom segmentu.

 

 

Info-zabavni UconnectTM sistemi

Salon automobila u Ženevi ujedno predstavlja i savršenu priliku za predstavljanje inovativnih info-zabavnih UconnectTM sistema sa tač skrinovima od 5 i 6,5 inča koji omogućavaju pristup radio uređaju, media plejeru, hendsfri funkciji, uređaju za navigaciju i UconnectTM LIVE uslugama.

Počev od juna, na obe verzije Renegade modela – a time premijerno i na modelima brenda Jeep – biće dostupni Bluetooth interfejs, Aux-in konektor, USB port i glasovne komande. Pored toga, 5-inčni Uconnect  Radio Nav LIVE uređaj nudi naviogacioni sistem TomTom 2.5D, dok je 6,5-inčni Uconnect 6,5" Radio Nav LIVE opremljen satelitskom navigacijom sa 3D mapama i funkcijom“One Shot Voice Destination Entry” (unos odreišta u jednom koraku ), koja omogućava unos adrese glasovnom komandom.

Po prvi put, dva nova Jeep Renegade info-zabavna sistema nude Uconnect LIVE usluge koje obuhvataju opciju direktnog pristupa funkciji "TuneIn", preko tačskrina, a koja omogućava pristup bazi od više od 100.000 svetskih internet radio stanica; funkciji "Deezer", usluzi pristupa muzičkim sadržajima na internetu sa bazom od preko 35 miliona numera; Rojtersu, radi obaveštenosti o najnovijim svetskim vestima; Fejsbuku i Tviteru, radi ostajanja u kontaktu sa svim prijateljima.

 

Jeep Wrangler

Na štandu brenda Jeep će se uvek naći mesto za legendarni Wrangler, sinonim za dobre performanse terenske vožnje, kao i model koji je prirodno pogodan za prilagođavanje, što je dokazano posebnim verzijama u ograničenom izdanju, koje su se pojavile tokom prethodne četiri godine: "70th Anniversary Edition" (2011), Arctic (2012), Mountain (2012), Black Edition (2012), Moab (2013), "Rubicon 10th Anniversary Edition" (2013), Polar (2014), Rubicon X (2014) i nedavna izvedba "X Edition" Wrangler.

Publika u Ženevi imaće priliku da vidi dva zapanjujuća modela: novu posebnu seriju modela  Jeep Wrangler Black Edition II i izložbeni model Jeep Wrangler Rocks Star, opremljen originalnim Mopar dodacima.

Počev odsledećeg leta, u ponudi na glavnim evropskim tržištima će biti ponude specijalne serijeBlack Edition II, dva modela (Wrangler i Wrangler Unlimited) i dva motora, zavisno od tržišta prodaje: 2,8-litarski turbo-dizel, sa 200 ks i 460 Nm obrtnog momenta i visoko-performantni , 3,6-litarski benzinac Pentastar, sa 284 ks i obrtnim momentom od 347 Nm. Oba motora su sa automatskim 5-stepenim prenosom.

Specijalna nova serija Black Edition II , koja se razvija počev od verzije Sahara, odlikuje se jedinstvenim svojstvima eksterijera, sa crnim elementima poput rešetke hladnjaka sa sedam otvora, 18-inčnih aluminijumskih točkova, prednjeg logoa Jeep, kućišta farova, oplate retrovizora i  zadnjih radkapni.

Ekskluzivna prilagođenost specijalne serije je posebno uočljiva i u enterijeru, sa upadljivim crnim kožnim sedištima i poliranim crnim umecima za ukrasne elemente, ventilacionim otvorima i posebnim  patosnicama sa crnim umecima.

Ekskluzivni Dual Top® je takođe standardan deo opreme. Uklonjivi trodelni čvrsti krov uparen sa bojom karoserije i mekani krov za jedinstveni osećaj vožnje sa spuštenim krovom – i multimedijalni zabavni i satelitsko-navigacioni sistem UconnectTM GPS za 6,5-inčnim tačskrinom, hard diskom od 40 gigabajta, USB porom, AUX-in konekcijoim i DVD plejerom.

Model koji se prikazuje u Ženevi  je u izvedni srebrne boje Billet Silver, sa crnim kožnim sedištima i 2-8 litarskim turbo-dizel motorom sa 5-stepenim automatskim prenosom.

U središtu pažnje će se nalazi i drugi izloženi Jeep Wrangler koji je opremljen originalnim Mopar dodacima. To je verzija Rocks Star stvorena na osnovu Rubicon verzije, sa 2,8 litarskim turbo-dizel motorom sa 5-stepenim automatskim prenosom i pogonom na 4 točka – sa crnom, satenskom zvezdom "US Army" na haubi, crnom rešetkom hladnjaka i poklopcem rezervoara za gorivo, poluvratima, oplatom retrovizora sa logom Jeep, zaštitnom donjom pločom, bočnom nalepnicom "star" i crnom instrument tablom. Eksterijer je upotpunjen inovativnim  LED reflektorom. Dodatni zahvati su prisutni i na enterijeru, koji je ukrašen originalnim gumenim patosnicama , ručkama zaštitnog luka i ekskluzivnim ukrasnim elementima uparenim sa bojom karoserije.

Izloženi model žutog dizajna i sa crnim enterijerom, opremljen je Goodrich gumama za sve terene, što je dodatni dokaz ekstremnih terenskih svojstava nezaustavljivog modela Rubicon.

 

Jeep Grand Cherokee

Preko dvadeset godina model Grand Cherokee je perjanica Jeep brenda, najnagrađivaniji veliki SUV model u istoriji, predstavlja krajnji izraz brenda Jeep, zahvaljujući  karakterističnom stilu, tehnološkim inovacijama i konstrukcionom kvalitetu.

Linija modela Jeep Grand Cherokee, sa nekoliko karakeristika  specifičnih za tržišta na kojima se prodaje, danas obuhvata pet različitih verzija - Laredo, Limited, Overland, Summit i SRT – i četiri zapremine motora: 3-litarski dizel motor V6 sa direktnim komon-rejl ubrizgavanjem, izveden sa Multijet II tehnologijom i V6 Pentastar, 3,6 litarski benzinski motor, 5,7-litarski V8 (u ponudi samo za verziju Summit) i 6,4-litarski motor V8 HEMI (samo verzija SRT).

Legendarne performanse udarnog modela brenda Jeep povezane su sa tri integrisana sistema vuče 4WD, pneumatskim Jeep Quadra-Lift vešanjem i Selec-Terrain i Selec-Track sistemima upravaljanja vučom. Optimalnu bezbednost u vozilu garantuju visoko-napredni sistemi poput prilagodljive kontrole brzine sa start-stop tehnologijom, novi Selec-Speed Control i sistem za upozoravanje na čeoni sudar (Forward Collision Warning) sa funkcijom ublažavanja sudara "Crash Mitigation".

U Ženevi će se naći i tri primerka udarnog modela Grand Cherokee: Summit sa novim paketom Platinum, visoko-performantna verzija SRT i Overland, najprodavanija verzija u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa preko 40% udela u ukupnoj prodaji.

Prvo vozilo je vrhunac linije Summit i donosi debi novog paketa Platinum, koji ovu verziju čini još ekskluzivnijom od one koju evropski kupci toliko cene,  što dokazuje 35%-ni udeo u ukupnoj prodaji. Preciznije, pored krajnje bogate linije standardnih funkcija verzije  Summit, prilagođenje Platinum dodaje elemente uparene sa bojom karoserije – poput dela ispod karoserije, oplate retrovizora i ručica na vratima – u spoju sa drugim satenskim elementima na rešetki hladnjaka, bočnim gumenim lajsnama, bočnim donjiim spojlerima, svetlima za maglu i zadnjom zaštitnom lajsnom. Ponuda paketa Platinum kompletirana je satenskim karbonskim 20-inčnim aluminijunskim točkovima.

Izloženi primerak vozila, sa 3-litarskim Multijet II dizel motorom, sa 250 ks,  sa 8-stepenim automatski prenosom, izdvaja se elegantnim Granite Crystal dizajnom i kožnim enterijerom u novoj Dark Sienna boji. Pored toga, model izložen u Ženevi  uključuje inovativni multimedijalni "Blue Ray DVD" zabavni sistem sa dva nezavisna ekrana za putnike u zadnjem delu vozila, od kojih je svaki opremljen sa HDMI i AUX portovima i bežičnim slušalicama. Osim toga sva Summit vozila opremljena su sofisticiranim  audio sistemom Harman Kardon od 829 vati sa 19 zvučnika, koji predstavlja apsolutu novinu u modelskoj godini 2015, čak i sa tehnologijom aktivnog smanjenja buke, koja, zajedno sa Harman Kardon audio sistemom i 4 dodatna mikrofona optimizuje akustični ugođaj u vozilu.

 

 

Posetioci imaju prilike da se upoznaju i sa visoko-performantnom verzijom SRT modela Grand Cherokee, koja predstavlja najbrži i najsnažniji Jeep koji je ikada proizveden, garantujući najviše performanse: ubrzanje od 0 do 100 km/hr za svega 5 sekundi, najveću brzina od 257 km/hr, zaustavni put pri kočenju sa 100 na 0 km/h od svega 35 metara. Sve to postignuto je zahvaljujući 6,4-litarskom motoru HEMI® V8, (468 ks i obrtni momenat od 64 Nm), izvedenom sa tehnologijom uštede Fuel Saver, radi smanjenja potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova. Pored toga, radi potpune iskorišćenosti motora, vozilo poseduje sistem "Launch Control", koji upravlja radom motora, prenosom i vešanjem kako bi se postigle performanse trkačkih vozila pri kretanju iz mesta. Uređaj se aktivira pomoću tastera koji se nalazi na centralnoj instrument tabli.

Izloženi model je u Bright White beloj izvedbi, koja je obogaćena 20-inčnim aluminijumskim točkovima sa crnom, hromiranom završnom obradom, i enterijerom Morocco presvučenim skupocenom crnom kožom. Dodatno svojstvo verzije Jeep Grand Cherokee SRT jeste ugrađena tehnologija aktivnog smanjenja buke (Active Noise Cancellation - ANC) koja kanališe tipičan zvuk motora moćnog 6,4 litarskog motora HEMI® V8 6.4 u kabinu.

Izloženu postavku kompletira Jeep Grand Cherokee Overland opremljen sa 3,0 litarskim V6 Multijet II motorom koji se može pohvaliti snagom od 250 ks pri 4.000 ob/min i obrtnim momentom od 570 Nm pri 2.000 ob/min. Izloženi model se izdvaja zahvaljujući elegantnom Maximum Steel eksterijeru, ukrašenom 20-inčnim aluminijumskim točkovima i dvodelnim panoramskim krovom. Enterijer je najbolji u liniji i poseduje skupoceni kožni tapacirung Vesuvius napa (braon/plav) i sofisticirani info-zabavni i satelitsko-navigacioni sistem UConnect sa tačskrinom od 8,4inča.

Jeep Cherokee

Na izložbi u Švajcarskoj će se naći i dve verzije modela Cherokee, sledeća generacija verzije Medium SUV brenda  Jeep, koja je imala evropski debi na Salonu automobila u Ženevi prošle godine.

 

Model se odlikuje inovativnim, aerodinamičnim dizajnom, superiornim držanjem na putu, legendarnim pogonom na 4 točka, tapacirungom fine izrade, naprednim tehnološkim funkcijama, novim nivoima efikasnosti, zabavom i udobnošću u vožnji. Pored toga, model može da se pohvali veoma sportskim proporcijama točkova i karoserije i zaista impozantnom pojavom na putu. Nagibi prilikom ulaska u krivinu i izlaska iz krivine postavljaju standarde u svojoj kategoriji. Poslednje, ali ne i najmanje bitno, zahvaljujući mnogim sigurnosnim funkcijama, Jeep Cherokee je dobio prestižno priznanje Euro NCAP.

 

Dva modela nalaze se na salonu u Ženevi. Prvi Jeep Cherokee je verzija Limited koja, po prvi put, prikazuje kožni tapacirung u rafiniranoj smeđo-žutoj boji (Nepal) i elegantnu True Blue plavu izvedbu. Vozilo je opremljeno 2-litarskim Multijet II turbo-dizel motorom sa 170 ks, sa novim 9-stepenim automatskim prenosom i integrisanom kontrolom vuče “Jeep® Active Drive I”, koja postavlja standarde za pogon na četiri točka u svim uslovima vožnje. Vozilo je prvo na tržištu koje je opremljeno uređajem za isključivanje zadnje osovine, radi smanjenja gubitka energije kada nije potreban pogon na 4 točka, čime se garantuje efikasnija potrošnja goriva.

 

Posetioci će imati prilike da vide specijalan terenski model Trailhawk, u zelenoj Eco Green izvedbi sa crnim  Morocco enterijerom, opremljen 3,2-litarskim  V6 Pentastar motorom sa 272 ks, u spoju sa novim 9-stepenim automatskim prenosom i integrisanom pogonom na 4 točka “Jeep® Active Drive Lock”, sa zupčanikom niskog prenosnog odnosa,  i zadnjim diferencijalom koji može da se blokira, kojim postavlja standard u svojoj kategoriji terenske vožnje 

Štand brenda Jeep

Nakon godine rekordnih rezultata, brend Jeep brand će na Salonu automobila u Ženevi biti predstavljen kroz štand koji sažima dvostruku prirodu brenda: sa jedne strane, njegov DNK potpuno podređen najčistijim i najekstremnijim iskustvima terenske vožnje, što je oličeno u upotrebi skupocenih prirodnih materijala poput drveta i kamena. Sa druge strane, više tehnološki i inovativniji duh brenda, specifičan za višu klasu, koji je naglašen upotrebom čelika i velikog LED zida u zadnjem delu štanda.

U posebnom delu štanda posetioci će imati priliku da se bliže upoznaju sa nekoliko ekskluzivnih dodata i originalnih Jeep rezervnih delova proizvedenih u saradnji sa Moparom. Tu će se naći i kompletna kolekcija  zvaničnog propagandnog materijala brenda Jeep, uključujući proizvode dizajnirane specijalno za Jeep® Owners Group (JOG), jedinu  zvaničnu organizaciju kojom direktno upravlja brend, a koja je već prisutna u 9 evropskih zemalja nakon pokretanja krajem prošle godine.

Naposletku, zahvaljujući informativnim štampanim materijalima i specijalnim elementima na štandu, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima FCA banke, finansijske kompanije specijalizovane za automobilski sektor. Kompanija je prisutna na glavnim evropskim tržištima, a u Švajcaqrskoj preko FCA Capital Suisse SA, samo sa jednim ciljem: podrška prodaji vozila svih brendova grupacije FCA kroz inovativne finansijske proizvode  i usluge visoke dodate vrednosti , posvećene prodajnoj mreži, privatnim licima i kompanijama.

 

Linija modela Jeep Renegade uvećana za 1,4-litarski MultiAir 2, AT9 4WD sa 170 ks

Jeep je izabrao Salon automobila u Ženevi za debi modela Renegade za novim 1,4 litarskim 4WD AT9 motorom sa 170 ks, koji je jedini benzinski motor sa 9-stepenim automatskim prenosom i integrisanim sistemom vuče "Jeep Active Drive".

Ova nova verzija, koja će biti dostupna na verziji Limited počev od marta, ima za cilj da proširi liniju prvog vozila brenda Jeep koje će se proizvoditi u Italiji, kroz okretanje vozačima koji  teže visoko-performantnim vozilima, ali im je stalo i do efikasnosti, kada su u pitanju potrošnja i emisija izduvnih gasova.

Novi 1,4-litarski motor Turbo MultiAir2, koji predstavlja vrhunski domet tehnologije benzinskih motora, isporučujemaksimalnu snagu od 170 ks pri 5,500 ob/min i maksimalan obrtni momenat od 250 Nm. Ove vrednosti ukazuju na vrlo fluidnu raspodelu snage i veliko ubrzanje, što dokazuje najveća brzina od 196 km/h, te ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,8 sekundi. A sve to se postiže uz veoma ograničenu emisiju CO2 i potrošnju goriva: prosečne zabeležene vrednosti emisije izduvnih gasova i potrošnje goriva su 160g/km, odnosno 6,9 l/100 km.

Veoma upadljivo svojstvo je primena MultiAir tehnologije koja označava novi početak u poređenju sa standardnim benzinskim motorima, kvantni skok koji ,može da se uporedi sa uvođenjem Mujtijet tehnologije kod dizel motora. U odnosu na tradicionalne benzinske motore iste veličine, MultiAir pogon garantuje povećanje snage (do 10%) i obrtnog momenta (do 15%), uz značajno smanjenje potrošnje goriva ( do 10%) i emisije CO2 i sitnih čestica (čak do 10%) i azotnih oksida (do 30%).

Srce MultiAir tehnologije jeste sistem elektro-hidrauličnog upravljanja radom ventila koji omogućava smanjenje potrošnje (zahvaljujući  direktnom upravljanju vazduhom preko usisnih ventila, bez upotrebe  regulacionog ventila) i emisije izduvnih gasova (zahvaljujući kontroli sagorevanja).

1,4- litarski Turbo MultiAir motor sa 170 ks, sa Euro6 sertifikatom i Start&Stop sistemom za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2, poseduje niz delova koji su posebno konstruisani radi smanjenja trenja i poboljšanja performansi i efikasnosti potrošnje goriva.

Motor novog modela Jeep Renegade  uparen je sa inovativnim 9-stepenim prenosom – što je ekskluzivna karakteristika u ovom segmentu vozila – koja omogućava optimizaciju izlazne snage motora, istovremeno omogućava snažno ubrzanje i fluidnu i efikasnu raspodelu snage pri brzinama vožnje na autoputu.

Prenosni mehanizam AT9, koji je potpuno elektronski, izveden je sa "shift-on-the-fly" menjačem, sa mogućnošću izbora funkcije ručnog menjanja brzina. 20 različitih mapiranja pojedinačnih izmena brzina radi zadovoljavanja posebnih uslova optimizuju kvalitet i vreme promene brzine, poboljšavajući potrošnju, performanse i iskustvo vožnje. Kako bi se ustanovio najoptimalniji režim menjanja brzina, softver prenosnog mehanizma može pristupiti velikom broju varijabli poput varijable podređene obrtnom momentu, varijable "kick down", varijable uzdužnog i bočnog ubrzanja i varijable promene promene nagiba.

Strategija kontrole prenosa precizno prati temperaturu, brzinu i aktiviranje elektronske kontrole stabilnosti, radi veće udobnosti u vožnji i veće pažnje za detalje. Kao rezultat, dobija se automatski prenos savršeno prilagođen zahtevanim performansama svakog stila vožnje.

Dodatno tehničko svojstvo novih verzija Trailhawk i Limited opremljenih 2-litarskim motorom Multijet AT9 sa 170 ks jeste "Jeep Active Drive Low", sistem pogona na 4 točka opremljen uređajem za isključenje zadnje osovine, koji omogućava fluidno i automatsko menjanje iz pogona na dva u pogon na 4 točka, bez ikakve intervencije vozača, kako bi se ostvarilo stalno upravljanje obrtnim momentom i optimalna vuča kad god je to potrebno.

Integrisani pogon na 4 točka  "Jeep Active Drive Low" usvojio je tehnologiju kontrole Jeep Selec-Terrain sa četiri podešenja (automatsko, za sneg, za peskovit teren i za blatnjav teren, koja su kod modela Trailhawk proširena i petim podešenjem za kamenito tlo), koja garantuju optimalne performanse u vožnji po putu i u svim uslovima terenske vožnje. Naposletku, "Jeep Active Drive Low" sistem kontrole vuče dodaje tehnologiji Selec-Terrain funkciju kontrolu brzine pri kretanju nizbrdo (Hill – Descent Control) koja omogućava postepeno i kontrolisano spuštanje na neravnom ili klizavom terenu bez pritiska na pedalu kočnice.

 

Nova specijalna serija modela Jeep Wrangler Black Series II

Nova specijalna verzija modela Jeep Wrangler  black Series II, koja će se naći u prodaji na glavnim evropskim tržištima sledećeg leta, imaće debi na Salonu automobila u Ženevi. Zavisno od zemlje u kojoj će se prodavati, specijalna serija biće u ponudi u dva različita modela (Wrangler i Wrangler Unlimited) i sa dva motora: 2,8 litarski turbodizel sa 200 ks i obtnim momentom od 460 Nm i visoko-performantni 3,6-litarski benzinski motor V6 Pentastar, sa 284 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 347 Nm. Oba motora biće uparena sa automatskim 5-stepenim sistemom prenosa.

Legenda brenda Jeep, sinonim za terensku vožnju od trenutka svog nastanka, prirodno je pogodan za prilagođavanje, što potvrđuju mnoge specijalne verzije proizvedene u ograničenim i numerisanim verzijama, koje su se pojavile tokom prethodne četiri godine: "70th Anniversary Edition" (2011), Arctic (2012), Mountain (2012), Black Edition (2012), Moab (2013), "Rubicon 10th Anniversary Edition" (2013), Polar (2014), Rubicon X (2014) i nedavna verzija "X Edition" Wrangler. Svaka od njih svojim imenom obeležava važnu godišnjicu istorije brenda Jeep, ili surovo okruženje u kojem se model Wrangler najbolje snalazi, omogućavajući iskustvo vožnje bez presedana, čak i u najekstremnijem okruženju.

Sada je vreme da se oproba Jeep Wrangler Black Edition II, kao nov izazov koju su stekle ove posebne serije legendarnog vozila. Zahvaljujući elegantnim svojstvima i posebnoj opremi, ove posebne serije doprinose   "umnožavanju" ličnosti modela, omogućavajući obraćanje različitim segmentima kupaca. Snažne i izražajne karakteristike, koje su u stanju da podignu vrednosti avanture, autentičnosti, slobode i strasti na krajnji nivo, koje su uvek imale važnu ulogu u komunikaciji brenda Jeep, posebno modela Wrangler.

Nova specijalna Black Edition II, sa verzijom Jeep Wrangler Sahara kao polaznom tačkom, odlikuje se jedinstvernim elementima eksterijera poput rešetke hladnjaka sa sedam otvora, 18-inčnih aluminijumskih aluminijumskih točkova, prednjeg logoa brenda Jeep, seta farova, maski retrovizora i radkapne zadnjih točkova.

Pored toga, izdignuta hauba, daje vozilu agresivniju pojavu, dok bočni pragovi garantuju dodatnu zaštitu na najekstremnijim terenima. Svojstva nove specijalne verzije uključuju i Mopar poklopac za rezervoar i crnu radkapnu rezervnog točka. Da ne pominjemo da nova specijalna serija standardno standardno poseduje i ekskluzivni Dual Top®, sa trodelnim sklapajućim tvrdim krovom,  u boji uparenoj sa bojom karoserije i mekani krov za jedisntveno iskustvo vožnje sa spuštenim krovom.

Ekskluzivno prilagođavanje specijalne serije modela Jeep Wrangler  Black Edition II je posebno uočljivo, čak i u unutrašnjosti, sa upadljivim crnim kožnim sedištima i poliranim crnim umecima za ukrasne elemente, ventilacionim otvorima i zagrevanim prednjim sedištima. Pored toga, bočni prednji jastuci su standardan deo opreme, kao i multimedijalni zabavni i sistem satelitske navigacije UconnectTM GPS sa 6,5-inčnim  tačskrinom, hard diskom od 40 gigabajta, USB portom, AUX-in konekcijom i DVD video uređajem.

Legendarne terenske mogućnosti linje Wrangler garantuje integrisani sistem povremene vuče Command-Trac NV241 sa dvobrzinskim režimom rada "shift-on-the-fly". Sistem omogućava izbor željenog tipa vuče u svakom trenutku, zavisno od terena i uz značajne prednosti kad je u pitanju potrošnja. Opseg prenosnog mehanizma 2,72:1 umnožava obrtni momenat prenosnog mehanizma pri niskim brzinama, radi pojačanja vuče, posebno u uslovima terenske vožnje. Pogon na 4 točka se uvek bira manuelno, upotrebom poluge u središnjem delu instrument table. Sve ovo postiže se ne nauštrb visoko-sofisticirane pojave, koja daje sliku kako se strast za avanturom može prenet i u kontekst velikog grada, koncept koji je naglašen sa četiri dostupne izvedbe: Bright bela, crna, Firecracker Red crveba i Billet siva.

Naposletku, za kupce specijalne serije Black Edition II, brend Jeep je kreirao koristan paket opreme, odobren od strane  Jeep® Owners Group (JOG), koja je jedina zvanična organizacija pod direktnom upravom brenda i koja je već aktivna u 9 evropskih zemalja. Konkretno, ovaj originalni paket sadrži četiri zvanična promotivna Jeep proizvoda: multifunkcionalnu alatku od visoko-kvalitetnog metala satenske završne obrade sa reljefnim elementima od gume, sečivima i alatkama poput čekića, odvijača i testerica; identifikacionu nalepnicu "Jeep Owners Group"koja se postavlja na vetrobransko staklo;  torbu od visoko-kvalitetnog voskiranog platna sa recikliranim kaiševima, prilagođenim natpisom JOG i podesivim prekorameni kaišem; crnu kapu sa odštampanim reljefnim JOG logom na vrhu, u kontrastu sa zelenim vrhom i metalnom kopčom.

Novi info-zabavni UconnectTM LIVE sistem

Inovativni UconnectTM uređaji, koji će biti dostupni počev od sledećeg juna, omogućavaju pristup uslugama radio uređaja, telefona i UconnectTM LIVE sistema. U daljem tekstu dajemo opis funkcija i usluga koje nudi nova info-zabavna platforma koja svako putovanje pretvara u potpuno ispunjavajuće iskustvo.

Uconnect 5'' Radio LIVE

Ovaj sistem sa tačskrinom pruža širok opseg funkcija, počev od UconnectTM LIVE usluga koje su u ponudi kao standardne, uz mnoge muzičke opcije i FM/AM radio uređaj. Vozač može sve multimedijalne uređaje koje poseduje da poveže preko USB priključka, ili Aux-in priključka od 3,5 mm ili čak i da  pušta muziku preko Bluetooth-a, koristeći pametne telefone. Digitalni radio uređaj (DAB) je takođe dostupan, na zahtev.

Pored toga, moguće je zvanje i prijem telefonskih poziva preko spikerfon sistema  nakon povezivanja telefona na Uconnect sistem pomoću Bluetooth tehnologije. Sistem takođe ima mogućnost čitanja primljenih tekstualnih poruka. Dostupnost ovih vrsta sadržaja zavisi od kompatibilnosti telefona sa sistemom Uconnect. 

Naposletku, na zahtev je moguće i opremanje 5-inčnim navigacionim sistemom Uconnect Radio Nav LIVE sa TomTom 2.5D navigacionim sistemom, glasovnim komandama i besplatnom funkcijom TMC (saobraćajna upozorenja). Zahvaljujući potencijalu i svojstvima poput naprednog indikatora kretanja u traci, vozač može sa lakoćom da komunicira sa najsloženijim raskrsnicama. Funkcija TomTom IQ Routes takođe predstavlja najjednostavniji način za izračunavanje najbržeg mogućeg pravca, određivanjem rute na osnovu brzina kretanja i relativnih ograničenja brzine. Naposletku, vozači mogu da putuju potpuno bezbedno, primajući instrukcije za kretanje „od skretanja do skretanja“  na instrument tabli, kada druge funkcije koriste spikerfon sistem.

Uconnect 6.5'' Radio Nav LIVE    

Sistem je opremljen 6,5 inčnim tačskrinom sa velikim ikonicama lakim za korišćenje. Uconnect  tačskrin sistem nudi niz funkcija poput radio uređaja, reprodukcije muzičkih sadržaja sa multmedijalnih uređaja, navigatora, povezanih usluga i funkcija telefona. Funkcije i usluge u ponudi uključuju Uconnect LIVE usluge koje su u ponudi kao standardna opcija, FM/AM radio uređaj i mogućnost povezivanja multimedijalnih čitača preko USB ili Aux-in 3,5 priključka. Pored toga, vozač može da sluša muziku sa SD kartica, ili sa kompatibilnih pametnih telefona, preko Bluetooth konekcije. U ponudi je, opciono i digitalni radio uređaj (DAB).

Sistem navigacije sa 3D mapama opremljen je  navigacionim sistemom „od skretanja do skretanja“ i sistemom unosa komandi u jednom koraku, koji omogućava unos adrese odredišta u samo jednom koraku pomoću glasovnih komandi. Vozač može da obavlja i da prima telefonske pozive, nakon povezivanja odgovarajućeg pametnog telefona na Uconnect sistem,zahvaljujući Bluetooth tehnologiji. Naposletku, sistem može da čita tekstualne poruke i da odgovara na iste (pomoću glasovne komande ili kroz interakciju sa ekranom osetljivim na dodir) uz set unapred snimljenih poruka.

Uconnect LIVE, paket povezanih usluga

Po prvi put, Uconnect 5''Radio LIVE, 5” Radio Nav LIVE ' i 6.5'' Radio Nav LIVE obuhvataju Uconnect LIVE usluge. Kupci mogu da preuzmu Uconnect LIVE aplikaciju sa Apple Store-a ili Google Play Store-a na pametni telefon. Čim se telefon poveže preko Bluetooth konekcije sa modelom Jeep Renegade, moguć je pregled i kontrola čitavog niza aplikacija preko tačskrina sistema Uconnect. Aplikacije su preoblikovane i prilagođene za upotrebu u vožnji, kako bi vozač mogao da ostane usredsređen na vožnju, dok je pametni telefon u džepu ili u nekom od podesnih mesta za odlaganje. Uconnect LIVE će postepeno ući u ponudu u mnogim evropskim zemljama.

Uconnet LIVE pruža direktan pristup funkciji "TuneIn", preko tačskrin displeja modela Jeep Renegade ,  koja  omogućava pristup preko 100.000 internet radio staica širom sveta; funkciji "Deezer", sa katalogom muzičkih sadržaja na internetu sa više od 35 miliona numera; Rojtersu, radi obaveštenosti o najnovijim svetskim vestima; Fejsbuku i Tviteru, radi ostajanja u kontaktu sa svim prijateljima.

Naposletku, Uconnect LIVE pruža direktan pristup  funkciji my:Car, zahvaljujući upozorenjima u realnom vremenu, koja omogućava podsećanje na radnje na održavanju i pristup interaktivnom uputstvu, svim funkcijama koje omogućavaju vozaču najbolje moguće održavanje automobila. Kada je pametni telefon povezan preko Bluetooth konekcije, najvažnija obaveštenja se automatski prenose na lični Uconnect TM LIVE nalog, kako bi održavanje bilo maksimalno olakšano.

 Uconnect LIVE sa TomTom LIVE uslugama

 Uconnect 5''Radio Nav LIVE i Uconnect 6.5'' Radio Nav LIVE uključuju TomTom LIVE usluge sa glasovnim komandama i visoko kvalitetnim informacijama o saobraćaju, kako bi svako putovanje bilo efikasnije, zahvaljujući aplikaciji Uconnect LIVE.

Svako ko vozi Jeep Renegade sada može da koristi TomTom navigaciju koja uključuje najširi opseg podataka o saobraćaju na svetu, sa svakodnevnim prikupljanjem podataka sa preko 100 miliona kilometara puteva. Svaka dva minuta navigacioni sistem se ažurira najnovijim podacima o stanju u saobraćaju. Uconnect, sa visoko razvijenom sistemom obrade podataka, pruža podatke o najbržim rutama i najpreciznije procene vremena putovanja. Pored informacija u realnom vremenu o uslovima u saobraćaju, korisnici se takođe obaveštavaju o položaju stalnih i mobilnih radarskih kontrola brzine, gde su ti podaci dostupni, lokalnim uslugama pretrage TomTomSearch&Go i o vremenskoj prognozi u realnom vremenu.

TomTom Live usluge obuhvataju: Traffic (na osnovu podataka o saobraćaju koji se dobijaju u realnom vremenu, sistem pomaže korisniku da najbrže dospe do odredišta); Speed Traps (obeležavanje položaja stalnih i mobilnih radarskih kontrola daje korisnicima veću sigurnost i opuštenost u vožnji); funkcija pretraživanja TomTomSearch&Go (korisnici mogu da obave pretragu po kategoriji ili nazivu pravnog lica, poput benzinske pumpe ili supermarketa i da potom budu navođeni do odredišta); i, naposletku Weather (korisnici dobijaju ažurirane podatke o vremenu za određemp mesto, kao i vremenske prognoze za period do 5 dana, tako da mogu da planiraju putovanje na osnovu najažurnijih podataka o vremenskim uslovima).

Čitav niz načina za proveru sadržaja

Sistem Uconnect je lako razumljiv zahvaljujući nizu korisničkih interfejsa koji su izvedeni tako da omoguće korisniku da izabere najpodesniji. Na primer, korisnici mogu da koriste komande na upravljaču, tačskrin displej, prepoznavanje glasa, standardne tastere i bežičnu tehnologiju poput Bluetootha, kako bi proverili funkcije komunikacije, info-zabavnog sistema ili Uconnect LIVE usluga. Zahvaljujući tolikom broju različitih opcija, korisnici su u mogućnosti da prilagode tehnologiju sistemu koji im odgovara. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group