Jaguar najavio XE

Jaguar je na ženevskom auto salonu i službeno najavio dolazak novog ulaznog modela, odnosno limuzine koja će se smestiti ispod XF-a i kupcima postati dostupna tokom 2015...



Potvrđeno je da će ovaj model nositi oznaku XE, a biće i prvi automobil ovog proizvođača koji će se bazirati na novoj aluminijskoj konstrukciji predstavljenoj sa konceptnim C-X17. 

U Jaguaru takođe tvrde da će ovaj konkurent BMW-ovoj seriji 3 i drugim sličnim premium modelima biti i prvi automobil u svom segmentu koji će "imati aluminijski monocoque", a pokretaće ga nova linija 4-cilindričnih 2,0 benzinskih i diesel motora pod imenom Ingenium. Sve to će ovaj automobil učiniti "najnaprednijom, najefikasnijom i najrafiniranijom sportskom limuzinom u svojoj klasi".

Na tržištu bi trebale da se pojave i dve posebne verzije ovog automobila. Jedna performance verzija sposobna da dostigne najveću brzinu od 300 km/h, a druga vrlo ekonomična sa emisijom ugljen dioksida manjom od 100 g/km.

Priložene slike otkrivaju oblik blizak tzv. fastbacku, ali ipak je reč o trovolumenskoj limuzini niskog prednjeg kraja, položenijeg vetrobranskog stakla. Kupcima će biti ponuđena ukupno četiri karoserijska oblika ovog automobila, odnosno uz spomenutu limuzinu na tržištu će se naći karavan, coupe i kabriolet. 

Više podataka o ovom novitetu se očekuje do kraja ove godine do kada bi i sam automobil trebao da bude predstavljen u proizvodnoj formi.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group