Hyundai ima keca u rukavu za Pariz

Više slika

Više slika

Još samo kada bi ime bilo interesantno kao automobil sa kojim je povezano…

Danas je veoma teško pronaći aktivne, mainstream popularne proizvođače automobila koji nisu kreirali hatchback verziju u nekoj svojoj varijanti i viziji. Praktično svaki evropski brend koji je popularan na današnjem tržištu je imao svoj pokušaj na ovu temu, a čak su i imena poput Dodge i Holden pokušala da kreiraju svoju sportski pokušaj sa pet vrata.

Jedini izuzetak koji nam je posle dugo, dugo razmišljanja pao na pamet je zapravo Hyundai brend, čiji će novi koncept automobil, nadamo se, označiti da će i oni ubrzo uskočiti u ovu priču i svetu ponuditi svoju verziju ovih popularnih modela.

Da, već dugo znamo da Hyundai planira svoj opaki i30 N model, ali nismo videli nešto mnogo detalja vezano za ovaj projekat van samog razvojnog dizajna, koji je učestvovao u Nurburging 24 Hours trci izdržljivosti. Sada, ipak, Hyndai objavljuje da će na pariski sajam doneti nešto sasvim novo i drugačije, sa imenom RN30.

Ime novog modela nije nešto naročito uzbudljivo, ali činjenica da je to neverovatno dobro stilizovani hatchback koncept, kao što možete videti sa tizer fotografija koje su nam dostupne, to ispravlja. Nemamo mnogo šta da kažemo o ovom modelu, sem da je ono što vidimo, zaista intrigantno.

Pored toga, kako ime ovog koncepta i reference na skoro otkriveni Hyundai i30 nove generacije u zvaničnom saopštenju sugerišu, RN30 će biti praktično prvi pravi i realni preview prethodno pomenutog i30 N vrelog hatchnack modela.

Sa druge strane, apsolutno ništa ne znamo o ovog novoj studiji dizajna, što potencijalno znači da možemo dosta toga otkriti na pariskom sajmu, što nas u suštini zaista raduje. Nadamo se da nas novi Hyundai RN30 koncept automobil neće razočarati kada bude otkriven u potpunosti.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group