Detroitski sajam - 40 premijera

Severnoamerički međunarodni auto sajam u Detroitu počeo je u ponedeljak konferencijom za novinare, ali se pravi spektakl očekuje tek danas, kada bude otvoren za javnost.

Ova manifestacija će trajati do 22. januara, a tokom tih devet dana posetioci će imati priliku da vide između 35 i 40 premijera. Na sajmu će ukupno biti predstavljeno oko 500 vozila i na njemu će učestvovati čak 2.000 izlagača.

Sve auto-kompanije koje drže do sebe nastoje da se pokažu u punom sjaju na tržištu Amerike, pogotovo u trenutku kada u SAD jenjava kriza. Koliko je veliki i značajan ovaj sajam najbolje ilustruje činjenica da je prošle godine bilo 734.876 posetilaca! Novitete je razgledalo oko 5.000 novinara iz celog sveta, a tada su predstavljene 34 premijere.

Ove godine situacija će biti u najmanju ruku ista kao prošlogodišnja. Na skoro 100.000 kvadrata izložbenog prostora, biće izloženo oko 500 automobila. Počevši od najluksuznijih brendova poput „bentlija“, „mercedesa“, „poršea“ do brojnih kompanija koje će imati oznaku na svojim modelima „zeleno“. Jedan od najzanimljivijih noviteta biće svakako novi „grand čiroki“ sa elektro pogonom, kao i „BMV serija 3“ sa hibridnim motorom.

Nove modele su najavili i japanska „Akura“ (NSH, ILH i RDH), „Bentli“ će predstaviti snažnog „kontinetala GT V8“, a „Ševrolet“ novog „avea“ („sonik“). Videćemo i kako izgleda novi „ford fjužn“ koji će se u Evropi prodavati kao „ford mondeo“... 

Uskoro više sa sajma u Detroitu...

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group