Chaparral 2X VGT uživo

GM nas je prijatno iznenadio kada je za sajam u Los Anđelesu "oživeo" svoj Chaparral 2X Vision Gran Turismo koncept it PS3 igre, Gran Turismo 6...

 

U pitanju je fiktivni sportski automobil iz budućnosti koji je inspirisan Ševroletovom prošlošću, a nastao iz saradnje ovog brenda sa Chaparra Racing tokom šezdesetih i sedamdesetih. 

Pogon je "vanzemaljski" - "laser od 671kW, koji pokreće litijum jonska baterija, i generator koji se pokreće na vazduh sa preko 900ks."

U virtuelnom okruženju, pokreće Chaparral 2X VGT do 100km na sat za 1,5 sekundi, a maksimalna brzina je 386km/h.

"Napravljen je u atmosferi u kojoj se ne poštuju pravila da izazove dizajnere i inžinjere da donesu najuzbudljivije senzacije. Ovo je automobil iz fantazije kada je dizajn u pitanju", rekao je Frank Saucedo, koji je nadgledao tim koji je radio na ovog studiji. "Kao originalni Chaparrall trkački automobil pre nekoliko decenija, novi Chaparral 2X VGT prikazuje napredne svemirske tehnologije u dizajnu koje mogu pomažu da dostigne svoje brojke u performansama."

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group