Audi A3 auto godine

Kao i ranijih godina, drugi dan sajma u Njujorku je kada se bira automobil godine...

 

Nakon VW Golfa prošle godine, ove godine pobednik je ponovo iz VW grupe, sa istom platformom - Audi A3 kompakt. Ovaj automobil je izabran od strane žirija koji se sastojao od 69 novinara iz 22 zemlje. 

Treća generacija Audija A3 je pobedila u konkurenciji 23 automobila, među kojima su bili BMW serije 4, BMW i3, Cadillac CTS, Citro C4, Ford Mondeo, Cherokee, Mazda 3, Peugeot 308 i Škoda Octavia.

"Audi A6 je prvi osvajač nagrade i drago nam je da je A3 ponovio ovaj uspeh ove godine. Audi A3 pokazuje naše tehničke mogućnosti u svim aspektima pravljenja automobila," rekao je Rupert Stadler, predsednik Audi AG.

Novi Audi A3 je dostupan sa troje vrata, petoro vrata u verziji Sportback, kao kabriolet i seda. Pokreće ga nekoliko TFSI benzinskih motora i TDI dizel. Novi A3 Sportback je dostupan i kao gtron, koji može da pokreće e-gas, TNG, ili benzin. Kasnije ove godine, Sportback će biti dostupan i kao plig in hibrid.

Prva generacija Audija A3 je lansirana 1996. Druga generacija ovog modela je došla 2003. godine i dodala kabriolet u ponudu.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group