Škoda debituje sa nekoliko novih modela u Frankfurtu

Više slika

Više slika

​Kompanija Škoda napravila je veliki iskorak ka digitalnoj budućnosti sa modelom Škoda Vision E, koji pored ostalih takođe poseduje veliki debi u Frankfurtu...

Mnogobrojnim informacijama vezanim za ovo vozilo može biti pristupljeno putem ekrana osetljivih na dodir, smeštenim na svim vratima, a u enterijeru se takođe nalazi i pametna telefonska kutija koja puni telefone induktivno. Istovremeno, ova konzola služi kao interfejs, individualni monitor osetljiv na dodir, putem kog putnici mogu prilagoditi lična podešavanja, informacije i konekcije.

Dizajn Škoda Vision studije predstavlja ključne elemente novog stila električnih modela kompanije. U poređenju sa verzijom koja proslavlja svetsku premijeru koncepta u Šangaju, prednji deo redizajniranog modela poseduje daleko prepoznatljiviji izgled. Automobil poseduje unikatne karakteristike koje uključuju vrata koja se otvaraju "kontra" i četiri individualna rotirajuća sedišta. Tipično za kompaniju Škoda, zahvaljujući produženoj bazi točkova od 2.851 mm, enterijer putničke kabine veoma je prostran i komotan.

Električni motori sa kombinovanom izlaznom snagom od 306 ks pokreću sva četiri točka. Autonomnost trećeg nivoa Vision E modela poseduje impresivni prelazni opseg od 500 kilometara i može upravljati automobilom do maksimalne brzine od 180 km/h. Na autoputu, ovaj koncept može ubrzati, kontrolisati, kočiti i izbegavati prepreke bez ikakvog učešća vozača.

Novi model Škoda Karoq predstavlja novi terenac kompanije unikatnih karakteristika. Veoma dinamičan dizajn automobila poseduje veoma lepe kristalne elemente koji demonstriraju trenutni stilski jezik kompanije. Sa zadnjim sedištem u startnoj poziciji, gepek poseduje zapreminu od 521 litra, što je ujedno i najveći prtljažni prostor u segmentu.

Škoda Karoq predstavlja najdigitalizovaniji terenac na svetu. Ovo je prvo Škoda vozilo opremljeno prilagodljivom digitalnom instrument tablom. Displej može biti personalizovan i povezan sa informativno zabavnim sistemom. Veoma dopadljiv displej sastoji se od karakterističnog dizajna u staklu. Zahvaljujući LTE modulu i WLAN konekciji na koju se svaki putnik može povezati, svi koji koriste Škoda Karoq model mogu uvek biti na internetu.

Sa Škoda Kodiaq Sportline serijom, češki proizvođač automobila predstavio je veoma interesantnu verziju svog novog pogleda na velike terenske modele. Serija stoji na standardnim Triglav aluminijumskim felnama od 19" i opcionim od 20, Vega arhitekturi ovog metala koji karakteriše eksterijere dinamičnijih verzija modela.

Takođe u crnom enterijeru, postoji mnogo detalja i karakteristika kao što su sedišta sa postavama od alkantare i srebnih šavova. Pedale od nerđajućeg čelika i aluminijuma takođe uobličavaju izgled sportskog, dinamičnog karaktera ovog vozila.

Ime Škoda Kodiaq Scout, stoji iza vizuelne i tehnološke forme baznog modela. Ova varijanta opremljena je pogonom na svim točkovima, dok detalji kao što su krovni gepek, eksterijerni retrovizori i posebne zaštite ispod šasije, napred i nazad, takođe dolaze u srebrnim finišima i robusnom izgledu Škoda Kodiaq Scout modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group