PRVI DETALJI O HYUNDAI-JU I30 SA TROJA VRATA

Hyundai-jeva i30 porodica se polako, ali sigurno širi. Nakon verzije sa pet vrata i karavan verzije, južnokorejski brend će predstavit verziju sa troja vrata krajem ovog meseca na sajmu automobila u Parizu.

Novi Hyundai i30 sa troja vrata zasnova se istoj tehnologiji na kojoj su bazirani modeli i30 karavan, kao i hatchback verzija sa pet vrata. Gledajući spoljašnjost Hyundaija i30 sa troja vrata, već na prvi pogled mogu se uočiti osnovne razlike u odnosu na verziju sa pet vrata, koja se već nalazi u prodaji. 

Dva modela najviše sličnosti imaju na prednjem delu, ali i tu postoje neslaganja u detaljima. Prednji branik je restilizovan u odnosu na hečbek sa 5 vrata, izmenjen je oblik svetala za maglu, a nosač registarske tablice umesto u boji karoserije, sada je ofarban u crno.što znači da će se među ostalim na njemu naći i Flex Steering Wheel sustav upravljanja servo upravljačem. Hyundai je za njega pripremio paletu od pet pogonskih strojeva, istih onih koji pokreću već ranije otkrivene modele s i30 oznakom.

Zadnji deo Hyundaija i30 sa 3 vrata ima nešto drugačiji branik sa takođe preoblikovanim zadnjim svetlima za maglu. Dva automobila najviše se razlikuju u silueti. Kod verzije sa 3 vrata, krov se iza B stubova spušta strmije ka zadnjem delu automobila. Prednja vrata su šira, a zadnji prozor zauzima manju površinu. 

Detalja o motorima još uvek nema, ali očekuje se da će i30 sa troja vrata biće ponuđen kupcima sa istom paletom agregata kao i hečbek sa pet vrata. Paleta motora obuhvata 1.4 i 1.6 litarske benzinske i dizel agregate koji imaju snagu u rasponu od 90 do 128 ks. Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestostepenog manuelnog ili automatskog menjača.  

Više informacija i fotografija očekujemo nakon početka sajma automobila u Parizu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group