Za ovaj model ne znate - Ford Focus FR200

Više slika

Više slika

Ovaj automobil možda izgleda kao nauspeo pokušaj tuninga iz 2000ih godina, ali je u stvari u pitanju originalni Ford projekat...

 

 

Ford Motor company je dizajnirala i testirala ovaj Focus uz pomoć Ford Racing tima, dok je McLaren Vechile development Center imao glavnu ulogu u razvoju motora ovog automobila, kao i pravljenju. Nije u pitanju poznata britanska kompanija, već druga. 

Koji je bio njihov cilj? Pravljenje ultimativne kombinacije visoke snage i vrhunskog upravljanja u malom automobilu sa pogonom na prednje točkove. Samo tri FR200 modela su napravljena, a svaki je razvijao 304ks uz pomoć Zetec motora i koštao  preko 225 000 dolara. 

"Uzbuđeni smo što smo deo RF200 modela i što radimo sa Ford Racing Technology. U pitanju je fenomenalno vozilo", rekao je Wiley R. McCoy, predsednik McLaren Performace Technologies na lasniranju ovog automobila. 

Cena ovog automobila je 78 900 dolara. Postoji mnogo modela koje možete da kupite za taj novac, uključujući i Focus RS, ali ovaj je unikatni primerak, sa malo čudnim izgledom. Da li vredi toliki novac?

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group