Unikatni Porsche za "samo" 3 miliona €

Bilo da ste fan Porsche brenda ili ne, verujemo da će vas ova vest uzbuditi…


Ako imate duboke džepove i planirate posetu Monaku idućeg meseca, treba da znate da će baš tada aukcijska kuća RM Sotheby’s prodati svoj unikatni, legalni Porsche 911 GT1 Evo. Pre nego što zađemo u detalje, treba da znate da je ovaj legalni trkački automobil prošao kroz proces restoracije u Ujedinjenom Kraljevstvu, što znači da će sada ovaj Porsche model iz 1997.godine biti više nego sposoban da vam pruži adrenalinsku vožnju, ukoliko u tome uživate.

Njegova istorija uključuje učešće u Daytona 24 hours i drugim GT šampionatima, sa profesionalnim trkama koje su ga okupirale u periodu između avgusta 1999.godine do maja 2003. Ovo trkačko vozilo konstruisano je sa novim konceptom srednjeg motora, koji je baziran na šasiji od kompozita i čeličnih cevi.

911 GT1 je bio preteći prototip, koji je morao da proće kroz proces de-tjuninga kako bi mogao da se vozi na gradskim ulicama, a samo jedna osoba će imati sreće da to i uradi. On ima prednji kraj 993 modela, duplu trkačku suspenziju, ultra-lagano telo od karbona i aluminijumske elemente.

Njega pokreće pravi trkački motor sa vodenim hlađenjem, koji je ispraćen parom velikih KKK turbo-chargera, koji su potekli iz GT2 modela. Sa preko 600 KS i tehnologijama koje su proizvođači automobila zaista pravilno upotrebili, ovaj Porsche je jedno od najređih i najvrednijih vozila današnjice.

Ako uzmemo u obzir da je samo 41 Porsche 911 GT1 ikada proizveden, da je od toga 18 bilo usmereno trkama, a 23 raštrkano po čitavom svetu u kolekcijama bogataša, posedovanje ovakvog automobila zaista je unikatna prilika, čemu još više doprinosi činjenica da se može voziti po gradskim ulicama.

Očekivana cena ovog modela je u rasponu od 2.7 miliona evra do 3 miliona evra, što ga za neke čini još poželjnijim.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group