Toyota Supra A80 sa originalnim motorom

Više slika

Više slika

Dok percepcija obično postaje i generalna realnost za potrošače koji primenjuju ta uverenja, bez obzira da li je ono u šta veruju uvek podržano činjenicama, nikada ne možete poreći da su se japanski automobili tokom vremena dokazali kao veoma pouzdani...

I to ne na način šezdestodnevnog zadovoljstva i anketiranih kupaca, već na duže staze. Ova uverenja su obično potekla iz vozila kao što je Tojotina četvrta generacija modela Supra koji potiče iz 1990.godine, jednog od najpouzdanijih sportskih automobila ikada napravljenog, posebno u osnovnoj varijanti sa 2JZ-GE I6 3.0- litarskim motorom i šest linijskih cilndara, koji je korišćen u više vozila kao što su Leksusovi lepotani SC300 i IS300.

Ako primeri mašina koje su prešle po 241,000Km i povremeno prodavane preko eBay - a, nisu dovoljno dobar razlog kojim bi vas ubedili u to koliko je dobro napravljena poslednja Toyota Supra, onda će ova bela A80, što je kodirano ime kupea, definitivno uspeti u tome. U vlasništu Dejla Tomasa iz Tenesija, ovaj model je pokriven do neverovatnih 837,000Km i zasnovan na originalnom motoru ove serije.

"Poseduje preko 836,000 pređenih kilometara, sa motorom koji nikada nije taknut. Automobil je prljav, kakav jeste, sa bubama spljoštenim na prednjoj strani i tragovima prskanja na bokovima. Limarija ne poseduje nikakve tragove rđe. Obožavam moju Supru!", rekao je Tomas Toyota predstavništvu na njihovoj medijskoj strani, na kojoj je podelio i ove slike svog automobila.

Ovo su veoma impresivni rekordi po svim standardima, ali činjenica da je Supra nekada bila sportski automobil, čini stvari mnogo pohvalnim. Za razliku od istinski brzog i efikasnog twin-turbo modela sa 320Ks, osnovna atmosferska verzija od 220Ks neće zapaliti prednje gume, ali i dalje može da razvije od 0 do 100Kmh za zadivljujućih 7 sekundi, što zaslužuje svako poštovanje.

Da, hvaljena japanska pouzdanost možda ne važi svakog pojedinačnog puta, ali ona takođe nije ni nepotvrđeni urbani mit, ili kao sa drugim pohvalnim kvalitetima u automobilskoj industriji, od stila do rukovanja i tehnologije, sve što je potrebno jeste da ih primenite na različite epohe i modele, pritom izbegavajući bilo kakvu generalizaciju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group