Skuplji nego novi GTi

Više slika

Više slika

Nema sumnje da je Peugeot 205 GTi jedan od najbitnijih modela koje je Peugeot ikada napravio i jedna od legendi automobilskog sveta, ali da li stvarno vredi više nego moderni 208 GTi?

 

Zavisi. Praktično, u pitanju je hatchback sa bazičnim dizajnom i manjkom tehnologije, koja je za neke minus kada je u pitanju lepota vožnje, ali teško može da se poredi sa sigurnijim i u svakom aspektu modernijim automobilom. 

Mnogi će reći da je zabavniji za vožnju, a jedan od pristalica tog viđenja je platio 40 427 dolara za ovaj primerak u savršenom stanju. Prodat je na Silverstone Auctions, na događaju Classic sale 2016. Ovaj primerak 205 GTi je napravljen 1989. godine kada ga je i kupio prvi vlasnik, kao automobil za svaki dan. 

Ubrzo nakon kupovine, poslodavac ga je častio novim automobilom, pa je Peugeot vozio samo povremeno. 

Od juna 2004. godine, do februara 2012. je stajao u garaži, ali je tokom ovog period redovno paljen i vožen na kratkim relacijama, kako bi motor i prenos ostali neoštećeni. Na satu je prikazano 12 852 kilometra, farba je originalna, kao i enterijer. 

"Vozilo izgleda, kreće se i miriše kao novo. Drugim rečima, ovo je najbliže osećaju da ste ušli u Peugeot salon i kupili skroz novi automobil, koji je široko prepoznat kao jedan od najboljih automobila svih vremena", navodi prodavac.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group