Prvi Countach prodat za milion

Lamborghini Countach je tako radikalan i prepoznatljiv da je neverovatno da prvi modeli ne koštaju po nekoliko miliona, ali izgleda da su cene krenule u tom pravcu, a prvi dokaz za to je ovaj primerak u Tahiti plavoj boji, napravljen još 1976...

 

Prodat je na aukciji u Bonhamu za 1,21 milion dolara, što ga čini najskupljim primerkom ovog modela ikada.

Jedan je od prvih 150 primeraka koji su se pojavili sa unikatnim retrovizorima u obliku periskopa zbog kojeg su dobili nadimak Periscopa, a ovo je jedan od dodatnih razloga zašto je ovaj automobil dostigao ovu cenu. 

Kilometraža na satu je 16,500 kilometara, a u kolekciji bivšeg vlasnika je bio od 1978. godine,  a originalno je prodat godpodinu iz Švajcarske, a po svim izveštajima i fotografijama je u savršenom stanju. Primetni su tragovi korišćenja, ali sa novom bojom, sada izgleda kao da je nov. 

Jedina mana su obrtomer i brojčanik kilometraže koji trenutno ne rade. Zanimljivo objašenjenje je da je u pitanju automobil iz Italije iz 70ih godina, što je dovoljno objašnjenje samo po sebi. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group