Prilika da kupite poslednji McLaren F1

 McLaren Special Operations nudi na prodaju jedan od poslednjih primeraka legendarnog F1 modela...

 

 Brojke ne lažu: McLaren je napravio samo 106 primeraka F1 modela, a 64 su napravljena za vožnju po ulicama, što znači da je u pitanju veoma redak model. 

Automobil sa šasijom sa brojem no. 069 ima manje od 2800 milja na satu i u originalnom je izdanju, sve do servisne knjige i specijalnog sata koji su dobijali vlasnici ovog automobila. Ofarban je u Carbon Black, sa magnezijumskim felnama, napravljen 1998. godine i jedan je od poslednjih F1 modela koji su napravljeni. 

Kabina je takođe u crnoj boji, sa crvenim detaljima na sedištu vozača, kao i sa Alcantara kožom. Tu je i Falcon titanijumski alat, sat, kao i poseban prtljag. 

Pokreće ga BMWov 6.1 V12 motor koji je presvučen zlatom, a nudi 627ks u ovom automobilu, koji dolazi sa šasijom napravljenom od karbona. Ovo je i dalje najbrži automobil na svetu bez turbo punjača, sa rekordnom brzinom od 390,7km/h. 

McLaren nije objavio cenu po kojoj se prodaje ovaj primerak, ali ako se uzme u obzir da je Rowan Atkinson prodao svoj automobil za 12,3 miliona dolara prošle godine, sigurno je da će preći cifru od 10 miliona.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group