Polovni Peugeot 205 T16

Više slika

Više slika

Specijalni modeli sa homologacijom su posebna vrsta, pogotovu kada je to dvostruki šampion sveta u reliju, 205 T16...

 

Peugeot je napravio samo 200 ovih automobila koji su spremni za vožnju po ulici i koji nisu mnogo podsećali na regularne proizvodne modele Peugeot 205 tog vremena. 

Automobil je napravljen na ojačanoj šasiji sa modifikovanom karoserijom, koja je koristila dizel blok iz XU familije motora, ali sa glavom motora sa 16 ventila. Ukupna snaga je bila 197ks, a slala se na sva četiri točka. Menjač je stigao iz Citroena XM. 

Svi primerci za ulicu su napravljeni sa volanom sa leve strane i u sivoj boji sa dvobojnim enterijerom, osim prvog koji je ofarban u belo sa reli oznakama. Automobil koji vidite ovde je prešao samo 12 266 kilometara i bio je isporučen 1984. godine u italijansku kancelariju Peugeota, gde je korišćen za prevoz novinara.

Prošle godine, automobil je kompletno sređen u Italiji, sa novim amortizerima, kočnicama i servo sistemom za kočnice. Onda je uvezen u Britaniju i prema opisu je u sjajnom stanju.

Tako da fanovi Grupe B, ako imate 226 000 dolara, možete ga kupiti preko Mark Donaldsona. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group