Polovni Hyundai i30 (07-12) - na šta obratiti pažnju

Hyundai i30 je mali porodični automobil, koji proizvodi Južna Koreja od 2007. godine. Model i30 deli platformu sa Kia Ceed modelom, dostupan je sa troje vrata, petoro vrata i na nekim tržištima i kao estate model, sa izborom e benzinska motora, kao i dva dizel. Možete da izaberete manuelni, ili automatski menjač. Druga generacija modela i30 je predstavljena 2011. u septembru u Frnkfurtu...

 

 

Kakav je polovni Hyundai i30?

Hyundai i30 nije vodeći model u svetu ni u jednoj oblasti, ali se i dalje visoko rankira među malim porodičnim automobilima.

Ima dovoljno mesta za petoro ljudi, sa iznenađujuće dovoljno mesta za noge na zadnjim sedištima. Gepek nije izdašan, ali je dobrog oblika i praktičan je. Sedišta su udobna, ali će viši vozači biti frustrirani činjenicom ograničene mogućnosti podešavanja.

i30 je ugodan za vožnju, lepo se ponaša u krivinama. Upravljanje bi moglo da bude oštrije. Zvukovi spolja su dobro izolovani, osim zvuka podloge koji ćete primetiti čak i na kvalitetnijim podlogama.

Sigurnosni paketi su dobri, sa 6 air bagova kao minimum i kontrolom stabilnosti. 

 

Za koji polovni Hyundai i30 da se odlučim?

Od dva benzinska motora koje možete da uzmete, predlažemo onaj sa 108ks 1.4. Verzija sa 1.6 motorom i 120ks, ne opravdava veću potrošnju, zbog male razlike u performansama.

Dizel i30 ćete teško naći na tržištu polovnih automobila, ali najpopularniji je štedljivi i pouzdani 1.6 sa 113ks. Modeli sa 138ks 2.0 daju osećaj snage, ali sve ostaje samo na osećaju.

Ulazni Comfort model ima impresivnu listu opreme, sa klimom, kontrolom stabilnosti, alu felnama, električnim podizačima, tako da nema potrebe da gledate dalje. Style modeli dodaje svetla, sedišta delimično prekrivena kožom, parking senzore i druge felne. Premium oprema, nije baš premijum, ali dobijate nadograđenu klimu i parking senzore, kao i automatske brisače. 

Automatski menjači su dostupni na modelima sa 1.6 i 2.0 motorima. 

 

Da li su visoki troškovi održavanja za Hyundai i30?

Potrošnja kod benzinaca je u proseku nešto preko 5 litara. Dizeli stižu i ispod 4 litre na 100km.

Servis kod Hyundai-a je stavka koja će vas obradovati, pošto su cene niže nego kod konkurenata. Sa garancijom koja je išla i do 7 godina na automobil, dugo nećete morati da razmišljate o popravkama. 

 

Na šta obratiti pažnju kod polovnog Hyundai i30 automobila?

Vozači Hyundai i30 modela nemaju baš mnogo vajde od dugogodišnje garancije, jer se vrlo malo problema pojavljuje na ovim modelima. Ipak ,dešavalo se da dolazi do problema sa benzinskim motorima, dok je kod ostalih čest problem sa paljenjem. Senzor za pritisak u gumama je otkazivao kod nekih primeraka i davao informaciju da je guma preduvana.

Da biste osigurali da je vaša garancija validna, morate da obratite pažnju da li ima servisnu knjigu sa svim servisima i da je svaki obavljen na vreme, sa originalnim delovima. 

 

ZA: Dobro opremljen, prostoran i pouzad

PROTIV : Ne previše atrkativan, loše upravljanje

REZIME : Pouzdan i jeftin mali automobil, koji vam neće doneti mnogo uzbuđenja

 

ODLUČITE SE ZA :  1.4 comfort

IZBEGAVAJTE : 2.0 Premium

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group