Originalni Kralj Druma - 1968 Shelby GT500KR

Više slika

Više slika

Neki kolekcionari ne vole velike objave vesti kada prodaju svoje specijalne automobile, i baš zato mi čitamo privatne oglase…

Shelby je ime koje sinonim za Ford modele specijalnog izdanja. Karol Šelbi počeo je da se petlja sa Ford modelima tokom šezdesetih godina, a njegov način rada je bio prihvaćen u čitavom svetu, pa su svi automobili sa njegovim potpisom postali instant hit.

On je bio odgovoran za V8 verziju Shelby Cobra modela, ali je radio i na automobilima kao što su GT40, Daytona Coupe i naravno, na automobilima po kojima je ujedno i najpoznatiji – Ford Mustang modelima. Mustanzi iz šezedesetih godina koji nose Shelby ime postaju sve ređi, kao pravi kolekcionarski primerci, i samim tim im i vrednost raste.

Tokom šezdesetih godina prošlog veka mogli ste kupiti nekoliko različitih varijacija na temu Shelby tjuniranih Mustanga, pri čemu su sve one bile ograničenog izdanja po pitanju proizvodnje. 1968. i samo 1968.godine, Shelby GT500KR je kreiran i samo 1.000 ovih modela dospelo je na ulice.

Baš kao što možete zamisliti, ovaj automobil opremljen je velikim 428 Cobra Jet motor, koji ima 335 konjskih snaga. Zbog tako malog broja proizvedenih modela sa ovim potpisom, oni su postali još vredniji, da bi nakon Šelbijeve smrti 2012.godine, postali još traženiji. Pričamo o old-school modelima, ne o novoj generaciji Shelby modela iz 2004.godine, čisto da razjasnimo.

Ovaj skorašnji pronalazak ’68 Shelby GT500KR, pri čemu KR znači King Of The Road je u izvrsnom stanju, što je u današnje vreme veoma teško videti. Neverovatno, ali istinito, ovaj automobil se prodaje preko eBay sajta, sa originalnim motorom i odgovarajućim serijskim brojevima. Uz njega ide i sva papirologija od prvog dana kupovine, kao i detalji o sva tri njegova vlasnika.

Na odometru, ovaj automobil ima 103.000 kilometara. Bio je predstavljan u magazinima i deo je Shelby registra. Ono što je najvažnije je pločica unutar pretinca, koju je potpisao lično Kerol Šelbi. Sada kada vam ovo pišemo, njegova trenutna cena je 51.000 dolara, a ne možemo ni pretpostaviti kolika će na kraju biti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group