Najstariji Ferrrari u Britaniji na prodaju

Više slika

Više slika

Pravljen je u eri kada je Lamborghini još uvek pravio traktore, ovaj 1949. Ferrari Inter Coupe bi mogao da bude Sveti Gral za svakog pasioniranog kolekcionara...

 

Napravljena su samo tri primerka 1947. godine, a dodatnih pet komada naredne, dok je ostatak od 21og automobila napravljen tek kasnije, pa je ovo najstariji Ferrari u Britaniji. Vozilo je takođe 11ti automobil za puteve koji je napravio Ferrari, sa brojem šasije 21, a ako vam ovo nema logike, treba da znate da su Italijani koristi neparne brojeve i počeli sa 001. 

Ono što ga čini još ekskluzivnijim je činjenica je četvrti od deset automobila koji su došli sa Stabilimenti Farina karoserijom i pored toga što je veoma star, istorija je dobro dokumentovana i kreće od prvog vlasika koji je živeo u Milanu, u Italiji i koji ga je kupio 27. jula 1949. i prodao iste godine. 

tokom 1962. godine, Ferrari 166 Inter Coupe Stabilimenti Farina, što je puno ime ovog modela, je prebačen u Houston u Ameriku, gde je dve godine kasnije prebačen u Oklahomu, pa nakon toga u Ascot, Engleska, gde ga je kupio P. G. Palumbo. Sothesby ga je ponudio 1991. godine na aukciji u Monaku, gde nije prodat, ali pet godina kasnije je ipak otišao za 83 000 dolara. 

Posle toga je prodat tri puta, od 1996. do 1998. godine, kada je registrovan na švajcarske tablice i vožen na Mille Miglia dva puta. Trenutni vlasnik ga poseduje od januara 2015. godine i sada traži novog vlasnika. Talacrest je zadužen da nađe novi dom za ovaj Inter Coupe i rado će odgovoriti na sva pitanja.

O.r:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group