Na prodaju 190E 2.5-16 EVO 2

Više slika

Više slika

Evo 2 verzija modela 190E Mercedes je veoma retka zver...

 

Toliko retka, da je mogućnost da pronađete jednu koja se prodaje skoro pa ravna nuli. 

Ove godine ovaj model slavi 25 godina postojanja, a više o tome ste već mogli da pročitate kod nas. Zvanično ime ovog modela je 190E 2.5-16 EVO 2, a u pitanju je jedan od Mercedesa koji najbolje izgleda i do danas. U pitanju je specijalni model, sa izgledom koji je nenadmašiv, a kakav su imale trkačke mašine iz sredine devedesetih godina. 

Ovi automobili su prvobitno bili proizvodni modeli, koji su naknadno modifikovani za stazu. Nakon te modifikacije, ponovo su modifikovani za vožnju po gradu, a rezultat je zver od automobila koja i dalje podseća na originalni model. Da to postavimo ovako: kupovina 190E 2.5-16 EVO II modela je u rangu toga da danas kupite DTM C klasu koja je modifikovana za svakodnevnu vožnju. 

Ovaj primerak je broj 146 od 500 primeraka koji su napravljeni i uvezeni u Ameriku početkom proizvodnje. Prema prodavcu "zadržao je sve orginalne aerodinamične i Performance delove uključujući podesivi prednji spojler, zadnji spojler, kao i zadnje krilo. Točkovi, izduvi i sve ostalo su u originalnom stanju". 

Sa ovakvim izgledom i stavom, neko bi mogao da pomisli da je neverovatna konjaža ispod haube, ali je u pitanju ipak 2.5 motor sa "samo" 231ks. U poređenju sa modernim standardima, to nije mnogo, ali u ono vreme, retko koji automobil je mogao da se nosi sa ovim modelom, a da ne bude postiđen. 

Automobil je napravljen 30. maja 1990. i ima samo 80 000 milja na satu, što je nešto manje od 130 000 kilometara. Vlasnik kaže da su i kočnice originalne i da funkcionišu savršeno, dok se motor vrti do 7700 obrtaja i da je održavan u savršenom stanju. 

Da budemo iskreni, automobil izgleda odlično za svoje godište, ali ne i za cenu koju traže. U pitanju je čak 700 000 dolara!

Da li vredi taj novac? Za 50 godina, u ovom stanju, da. Ima sve potrebne delove, ima priču iza sebe, pedigre i veoma je redak, ali cena od 700 000 dolara je preterana. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group