Kit Ričardsov Bentley na prodaju

Više slika

Više slika

Nije tako često da rok zvezda bude povezana sa automobilima kao što su Rolls Royce, ili Bentley, ali ovaj S3 Continental Flying Spur je jedan od primera...

 

Bonham, aukcijska kuća koja prodaje ovaj automobil kaže da je ovaj automobil iz šezdesetih kada je Kit Ričards imao potrebu za automobilom koji bi na pravi način najavio dolazak jedne zvezde. 

Ovo vam verovatno zvuči čudno, pogotovu u vreme kada se pominje da ga je Kit korsitio, jer bi za jednu rok zvezdu posedovanje i identifikacija sa ovakvim automobilom, verovatno bila totalno kontra produktivna. 

Automobil je ipak kupio Kit Ričards i to nov 1965. godine, a nazvan je Blue Lena, po legendardnoj džez muzičarki Leni Horne. Automobil je navodno i modifikovan tajnom pregradom u koju je Kit mogao da pohrani, verovatno ono po čemu je poznat odmah posle muzike. 

I ovo nije legenda, već je čak jedno poglavlje u njegovog biografiji posvećeno tome. "Moj tamno plavi Bentley, moj S3 Continental Flying Spur - automobil koji je bio raritet, deo ograničene serije od 87 primeraka. Posedovanje ovog automobila je samo po sebi bilo prizivanje nesreće, rušilo je pravila, a definitivno nije bio automobil predviđen za mene. Blue Lena nas je povela na mnoga putovanja pomognuta narkoticima". 

Tu je još mnogo priča koje ga vezuju za ovaj automobil. Koristili su ga za putovanja on i Brian Jones, kao i njegova devojka Anita Pallenberg. Tokom putovanja Jones je završio u bolnici i ostavio Kita sa svojom tadašnjom devojkom, što se završilo dugogodišnjom vezom Kita i nje, koja je trajala čak 23 godine.

Kit je prodao Blue Lenu još 1978. godine i od tada je promenila tri vlasnika. Vraća se posle restauracije koja je trajala skoro 5 godina i sa procenjenom cenom od 400 000 do 600 000 funti, što je skoro milion dolara.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group