Kinezi prodaju 8 Mercedesa Pullman

U svetu Mercedesa, Pullman ime je ekskluzivno koliko i Maybach, ako ne i više...

 

U pitanju je skup eklskuzivnih automobila sa produženom osnovom, koji su rezervisani samo za elitu. 

Ime Pullman dolazi iz sveta vozova i koristilo se da opiše spavaća kola u Americi koja je napravila Pullman kompanija, kao i kola za ručavanje u Evropi, a kojima su upravljali Compagnie Internationale des Wagons-Litswhile širom Evrope i u Britaniji Pullman Car Company, a koja su bila nadaleko čuvena. 

Mercedes je prihvatio ovo ime sa legendarnim modelom W100 600 i kroz svoju istoriju dugu 90 godina (126 ako računate od Karl Benz & Cie. kompanije), samo pet modela je nosilo ovu oznaku, pa i poslednji u nizu Mercedes Maybach Pullman. 

Generacija W140 S klase je bio drugi model koji je izašao kao produžena varijanta, dostupna kao S500 i S600 verzije, sa oklopom, ili bez njega. Zbog elegancije ovog modela, gde je većina automobila napravljena specijalno po želji kupaca, veliki broj ovih automobila je prodat vladama širom sveta, za nepoznate sume. 

Nije veliko iznenađenje da su zvaničnici u Šangaju koristili osam automobila iz Pullman ponude sve do drugog dela 2014. godine, a pre nekog vremena su ponuđeni na aukciji. Automobili su postigli cene od 500 000 do 630 000 juana, što je od 75 000 do 90 000 dolara, što je neverovatno niska cena za tako retke automobile. Primerci koji su prodati su bili pod oznakom Dynasty 1000, nakon što je Shanghai Jinjiang Automobile Service dodao televizore i frižidere u njih. Kupci nažalost neće moći da ih koriste u gradu zbog propisa koje uvela kineska vlada, a koji sprečava vožnju automobila u gradu koji su napravljeni pre 2000. godine. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group