Jedinstvena prilika za kupovinu polovnog Mercedesa

Više slika

Više slika

Ne može veliki broj automobila koji postoje u svetu izvuči onog pritajenog diktatora u vama, ali Mercedes Benz 280 SE Sedan je svakako odličan pokušaj…

Ovaj Mercedesov model sa četvoro vrata, prethodnik čuvene S-Class, predstavljen je davne 1968.godine sa praskom i velikim 2.8 litarskim motorom, sa bregastom osovinom i dualnim karburatorima. Tada je oduševio sve ljubitelje luksuznih automobila i postao obeležje prestiža i staleža. Mercedes su nekada, baš kao i sada, vozili samo imućni ljudi koji su posedovali dosta novca, tako da je, kao što i sami možete primetiti njegovo nasleđe i uticaj koji ima na sve ljude, ostalo praktično isto od njegovog prvog pojavljivanja u javnosti.

Uparen sa četvorostepenim ručnim prenosom brzine, ovaj automobil ima 157 konjskih snaga, koje mu omogućavaju da ide maksimalnom brzinom od 193 kilometra na sat. Ovaj klasični automobil ima u potpunosti nezavisnu suspenziju takođe, a ono što je još bolje, primerak o kom vam ovog puta pričamo, nikada nije iziskivao potpunu restauraciju.

On ponosno nosi originalne braon / bakarne završne detalje u eksterijeru, pri čemu paneli i međuprostori na njegovom telu izgledaju besprekorno, a čak i sama vrata rade baš onako kako bi trealo da rade. U enterijeru, ovaj automobil ima sve svoje originalne stvari, a čak je i motor sasvim uredan i originalan! Zaista neverovatno.

Oni nervozni kolekcionari će sigurno tražiti dlaku u jajetu i primetiti neke nesavršenosti, ali će verovatno zaboraviti na njih, kada vide koliko je ovaj automobil prešao – skoro 161.000 kilometara! To je prilično malo za mašinu koja je stara četrdeset sedam godina!

Ovaj model će biti aukcijski prodat na RMSothebys aukciji u Pensilvaniji, koja će se održati 6-7. Oktobra, gde se očekuje da će dostići cenu između 15.000 i 20.000 dolara. S obzirom na to o kakvoj legendi govorimo, cena je prava sitnica, za sve one koji mogu da je priušte. Mercedes će uvek biti Mercedes!

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group