Gemballa Mirage GT traži vlasnika

Verovatno nemate često priliku da u oglasima vidite Carrera GT model, a još manje njenog jačeg brata, Gemballa model...

 

Vizuelno, Gemballa Mirage GT će preplaviti vaša čula svojim izgledom, ali za razliku od novijih kreacija ovog nemačkog tjunera, ovaj izgleda neverovatno dobro. 

U vreme lansiranja, Carrera GT je bio najuzbudljiviji, najlepši, najskuplji i najbrži model koji je Porsche ikada napravio. Porsche je kreirao samo 1270 primeraka ovog modela i modifikovao samo jedan. Ne samo zato što je automobil bio skoro pa savršen sam po sebi, već i zato što nisu bili baš za tu ideju. Uprkos protivljenju, Gemballa je došla do jednog primerka i napravila ga još spektakularnijim i bržim u procesu. 

Orginalni model je pokretao 5.7 V10 motor sa 612ks. Sa obzirom da nije bilo elektronske kontrole stabilnosti, ova snaga je bila više nego dovoljna. Gemballa sa druge strane veruje da snage nikada nije dovoljno, pa Mirage GT dolazi sa 661ks, što možda ne zvuči kao mnogo, ali uzmite u obzir da je ovaj model već bio težak za upravljanje. 

Aerodinamika je iz tog razloga morala da bude modifikovana. Kočnice, izduvni sistem i suspenzija su takođe unapređeni. Gemballa je smatrala da automobil vuče previše težine sa fabričkim točkovima, pa ih je zamenila sa za ono vreme najmodernijim felnama, u istoj veličini kao i originalne. 

Primerak sa fotografija se prodaje preko nemačkog sajta Amian Cars, a u pitanju je Black Edition sa narandžastim detaljima kao kontrast. Čak i volan i menjač su od karbona. 

Imao je dva vlasnika i prešao je 19450km. Cena nije izlistana, ali uzimjući u obzir činjenicu da je cena konverzije bila oko 230 000€ u ono vreme, može da se pretpostavi da će koštati više od 800 000€. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group