Ford Sierra RS Cosworth na prodaju

Ima dosta razloga da kupite Ford Sierra RS Cosworth, ali ovaj je poseban iz još jednog razloga, a to je što je ovaj primerak vozio Jeremy Clarkson u epskoj epizodi putovanja po Nemačkoj...

 

Top Gear fanovi se sigurno sećaju 2.0 201ks Sierre, koja se pojavila u serijalu "Cheap Car Challenge", gde su voditelji dobili po 5000 funti da kupe sportske automobile. May i Hammond su uzeli Mercedes 190E 2.3 Cosworth i BMW M3 e36, a Clarkson se odlučio za Ford Sierra Sapphire RS Cosworth. 

Automobil je imao više od 15 minuta slave, kada je nakon testiranja prošao daleko bolje nego druga dva modela. 

Napravljen u Belgiji, vozio ga je Clarkson, pojavio se u Top Gearu, a opremljen je odličnim YBB motorom iz Coswortha, koji je pravljen da bude deo Sierra Group A Touring Cara, ovaj automobil je trenutno na prodaju sa 131 966 kilometara na satu. 

Originalno ovo vozilo je moglo da ubrzava od 0 do 100km/h za 6,2 sekunde, a maksimalna brzina je bila 241km/h. Clarkson je uspeo da postigne sa 228km/h na Autobahnu, što je razumljivo ako se uzmu u obzir godine. 

Prema Classic Car Auctions, organizaciji koja je organizovala prodaju i drugog modela koji se pojavio u toj emisiji, BMWa M3, automobil dolazi sa mnogo istorijata iza sebe, a očekivana cena je između 18 i 23 000 dolara. 

O.r:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group