Ford Beatnik Bubbletop 1955

Unikatni model na bazi Forda je na prodaju...

 

Ovaj automobil je verovatno prikaz kako su ljudi u pedestim godinama prošlog veka zamišljali automobile budućnosti. U pitanju je automobil sa kabinom u obliku balona od sapunice i veoma čudnog oblika. 

Jedina razlika je što ovaj automobil nije iz tog doba. U pitanju je relativno nov i čudan automobil.

Nazvan je Beatnik Bubbletop, a začet je kao Ford iz 1955. godine. Sada se samo bazira na Fordu, pošto nećete naći mnogo delova iz Forda na ovom vozilu. U pitanju je mešavina nekoliko različitih automobila. Kreće se na modifikovanoj 1988. Lincoln Town Car šasiji, a zadnji branik je prednji branik sa Cadillaca iz 1958. godine. 

Ako pogledate pažljivo i analizirate dizajn ovog automobila, primetićete sijaset delova koji su pozajmljeni sa Cadillaca, Chryslera i Lincolna. Jedan od njih su zadnja svetla sa 1960. Chryslera. 

Automobil je napravio Gary "Chopit" Fioto, koji prema svom nadimku, voli da rastavlja automobile. 

Prema Auction Amercia, kompanije koja prodaje ovaj automobil, Chris Shelton iz Street Rodder magazina je pitao Fiotoa koji elementi su najbitniji za dobar automobil: 

"Bitan je stav. To je ono što ja tražim kada pravi automobil. Trudim se da bude "kul". Ono što čini automobil da izgleda lepo je ono čemu stremim. Mora da izgleda kao da se kreće, čak i kada stoji". 

Ispod haube se nalazi Chevy 350, 5.7 V8 motor. Automobil je osvojio nebrojeno nagrada, kao što je “George Barris Kustom d’Elegance Award”. 

Očekuje se cena između 150 000 i 250 000 dolara.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group