Ferrari 290 MM prodat za 28 miliona!

Poslednji događaj koji je organizovao Sotheby je ponudio veliki broj unikatnih automobila od kojih je većina zaradila velike svote novca, a neki nisu ni prodati...

 

Od 31og vozila koliko ih je ponudeđeno, Ferrari 290 MM koji je vozio sam Fangio, se izdvojio iz gomile, time što je postigao cenu od čak 28 miliona dolara.

Možda mislite da je ovo previše novca za automobil, ali ovaj model, koji je napravljen u samo 290 primeraka od strane Scagliettija, je umetničko delo koje dolazi sa neverovatnim pedigreom i nasleđem. 

U ponudi je bilo čak devet primeraka Ferrrarija, a dva nisu našla nove vlasnike. U pitanju su Europa Vignale model koji je ocenjen na oko 4 miliona dolara iz 1953. i 212 Inter Coupe Viognale sa cenom od oko 2 miliona dolara, ultra retki modeli. 

Kao iznenađenje dolazi informacija da nije prodat ni 300 SL Gullwing koji je vozilo nekoliko poznatih vozača. Cena od preko 5 miliona dolara se pokazala kao previsoka, s obzirom da nema tačnih detalja o istorijatu ovog automobila, iako su i lošiji primerci prodati za veće sume od te. 

Kao kontrast se pojavio Porsche 356B Janis Joplin koji je ocenjen na 500 000 dolara, ali je otišao za 1,76 miliona. Ako se uzme u obzir da je plaćen 3500 dolara 1968. godine, ovo je bila odlična investicija. 

Tu je bio i jedan od 19 Aston Martin Zagato DB4 modela, koji je uzeo 1 milion ispod procenjene cene od 15 miliona dolara. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group