Edo Competition Maserati MC12 na prodaju

Više slika

Više slika

Samo 50 primeraka ovog automobila je napravljeno, pa je Maserati MC12 jedan od unikata automobilskog sveta...

 

Ako standardan MC12 nije dovoljan za vas, onda je danas vaš srećan dan, pošto se narandažsti MC12 koji je sredila kuća Edo Competition upravo pojavio na prodaju u Kanadi. 

Uprkos svom trkačkom izgledu, automobil je legalan za vožnju po ulicama, a dolazi sa velikim brojem modifikacija koje ga čine potentnijim od standardnog automobila. 

Za početak, Ferrarri Enzo motor, 6.0 atmosferski V12 je sređen da daje odličnih 840ks na 8500 obrtaja, kao i maksimalan obrtni momenat na 5 800 obrtaja. Ove odlilčne performanse pokreću ovu zver sa pogonom na zadnje točkove do 100km/h za samo 3,3 sekunde, do 200km/h za 9 sekundi, a do 300km/h za 19 sekundi!

Ključ ove nove snage i obrtnog momenta je sređen motor, novi ventili, opruge ventila, kao i filteri, izduvni sistem... Crvena linija je sada na fenomenalnih 9300 obrtaja. Naravno i menjač je sređen da isprati ove brojke. 

Napred i pozadi su nove karbonsko keramičke kočnice i set točkova koje je napravio Edo Competition. Tu je i veliki broj aerodinamičkih elemenata koje inspiriše MC12 Corsa. 

Cena je 1,95 miliona dolara, što i nije toliko visoka cena kada se uzme u obzir za koliko se prodaje Ferrari Enzo. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group