Diablo GT - ultimativna mašina na prodaju

Više slika

Više slika

Ako ste odrasli uz automobila devedesetih godina, onda je velika šansa da ste na zidu imali poster Lamborghini Diablo-a, a verovatno i Burago primerak istog...

 

U to vreme ovo je bila ultimativna manifestacija superautomobila, sa radikalnim stilom i ekstremnim performansama. Među Diablo modelima je bilo i podela. 

Diablo GT nije poslednja verzija koja se pojavila, ali je verovatno najektremnija. Ovaj neverovatni primerak može da bude vaš ako odete na aukciju koji organizuje RM Sotheby u Londonu, 7og septembra. 

Moderni Lambo modeli obično dolaze sa pogonom na sve točkove i naprednim menjačima, ali Diablo GT dolazi sa pogonom na zadnje točkove i petostepenim manuelnim prenosom. Većina Diablo modela je dolazila sa 5.7 V12 motorom, dok je GT dobio 6.0. Uz pomoć novog motora i drugih unapređenja, dobio je 575ks. 

Diablo GT je dobio i promene karoserije, više otvora za ventilaciju, širi stav, veliki karbonski spojler pozadi... Sva ova unapređenja su mu unapredila ubrzanje od 0 do 100km/h na 3,6 sekundi, a maksimalnu brzinu na 211 milja na sat. Diablo je bio prvi model koji je prešao granicu od 200 milja na sat. 

Samo 80 primerak je napravljeno, a svi su prodati u Evropi u jednoj od četiri boje. Ovaj primerak je šesti ikada napravljeni u sivoj boji sa dvobojnim enterijerom. Isporučen je kupcu u Monaku, kroz distribuciju iz Milana. Ovaj, jedini vlasnik ovog automobila je prešao samo 11 100 kilometara, a sada je na prodaju. Cena koja se očekuje je preko pola miliona dolara. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group