Aston Martin One-77 na aukciji

Više slika

Više slika

Kada su u pitanju egzotični automobili modernog vremena, imate samo nekoliko modela na koje bi pravi kolekcionar potrošio milione, da ih provoza jednom, ili dva puta godišnje, vikendom...

 

Među moćnim mašinama koje su napravljene u ograničenim serijama, nekoliko modela se dodatno izdvaja i predstavlja nešto što pravi entuzijasta sa mnogo novca mora da poseduje, a jedan od tih modela je iz Aston Martina i nije Vulcan, niti novi AM-RB 001, već One-77 - koji je osvojio 2009 Concorso d'Eleganza Villa d'Este na svojoj premijeri. 

Kombinacija napredne tehnologije, prednje postavljeni 7.3 V12 motor koji daje 749ks i 750Nmo brtnog momenta, neverovatan dizajn, tiraž od samo 77 primeraka... Ovo je bio najbrži Aston Martin svog vremena sa 354km/h maksimalnom brzinom i ubrzanjem od 0 do 100km/h od samo 3,7 sekundi. 

Ovaj primerak je napravljen 2011. godine, a do sada je imao dva vlasnika, a trenutno je u potrazi za trećim. Prodavac nije ponudio mnogo detalja na oglasu, osim da je prešao 1 800 kilometara. 

Tražena cena je 2 960 000€, pa dolazimo do starog pitanja - da li potrošiti toliki novac na stariji model, ili kupiti nešto novo kao što je Ferrari LaFerrari?

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group