1995 Bugatti EB110 SS na prodaju

Bugatti polako najavljuje svoju narednu super mašinu, a mi ćemo se vratiti nekoliko godina u prošlost i prikazati vam neverovatan model koji će uskoro biti ponuđen na aukciji...

 

U poređenju sa moćnim Veyronom, ovaj automobil star 20 godina uspeva da zadrži ponos. Neće probiti nijedan rekord i neće posramiti nijedan aktuelni super automobil, ali će iz četiri IH turbo punjača povezanih na 3.5 V12 motor sa 610ks izvući više nego dovoljno. 

U pitanju je Super Sport model, nešto kao regularni EB110 sa dodatnim detaljima, kao što su karbonski deolovi, novi ECU, drugi sistem ubrizgavanja i 50 dodatnih konja. Sve ovo mu omogućava da ubrza od 0 do 100km/h za 3,2 sekunde. 

EB110 je rad Bugatti Automobili Spa, kompanija koju je otvorio bivši prodavac Ferrarija Romano Artioli. Arioli i njegov tim inžinjera su radili četiri godini kako bi razvili automobil koji je po njima vredan imena koje nosi .

U ono vreme, luksuzni automobili, ograničene serije, retki, nisu bili dovoljni da bi Bugatii uspeo da posluje, pa je 1995. godine kompanija bankrotirala. Žuti primerak koji predstavljamo ima šasiju sa brojem 39038 i jedan je od poslednjih SS modela koji su napravljeni i dolazi sa istom kombinacijom boja kao kada je napustio fabriku. Ima samo 10 100 kilometara na satu i dva vlasnika iza sebe. 

Samo 33 SS modela je napravljeno za kratko vreme, a ova varijacija predstavlja sam vrh Bugattija devedesetih godina. Cena tek treba da bude objavljena, ali se očekuje da će dostići barem 800 000 dolara. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group