1925 Bugatti Type 35 Grand Prix na prodaju

Velike aukcijske kuće  se spremaju za događaj u Scottsdale-u u Arizoni...

 

U januaru se održava jedan od najvećih aukcijskih događaja na svetu, a među poslednjima koji su objavili učešće je Gooding & Company, koji je spremio modele od pre rata. 

Glavni među njima je Bugatti sa slike. Sa brojem šasije 4487 je Type 35 Grand Prix trkač iz 1925. godine. ovo je jedan od najuspešnijih trkačkih automobila svog vremena, ako ne i cele automobilske istorije. 

Automobil je kupljen nov od strane Wallis C Birda, koji se u njemu trkao na američkim trkama. OStaje u njegovoj kolekciji do njegove smrti u avionskoj nesreći 1961. godine, kada ga preuzima njegova udovica. Automobil je prodat zajedno sa ostatkom kolekcije, a kupio ga je Henry Austin Clark, od koga ga je aktuelni vlasnik kupio pre 35 godina. 

Održan je u savršenom stanju u French Racing Blue boji. Ovaj Type 35 je procenjen na oko 3 miliona dolara kada se bude pojavio na aukciji 20. januara. 

Pored njega je i 1932 Alfa romeo 6C 1750 Series V Grand Sport Cabriolet sa Figoni detaljima, koji je bio u vlasništvu Pierra Loius-Dreyfusa. Pre nekog vremena je restauriran, a procena je 2.5 miliona. 

Tu je i Bentley Open Touer koji je uradio Vanden Plas u British Racing Green boji, sličan onome koji je osvojio Le Mans 1928. godine. Procenjena cena - 1,1 milion. 

U pitanju je impresivna postavlka, pa sa nestrpljenjem čekamo da vidimo šta će Gooding i njihovi rivali još spremiti za Arizonu. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group