10 polovnih automobila za izbegavanje

Reputacija može da zavara kada su u pitanju polovni automobili. Lepotan koji je napravio prizvođač sa odličnom reputacijom, može da bude odličan za vožnju i da izazivan ljubomorne poglede, ali da kada sitgnu računi za servisiranje i istekne garancija, sva lepota, performanse i prestiž neće vam pomoći...

 

To je upravo ono što se dešava sa automobilima sa ove liste. Svi imaju dobru reputaciju zbog različitih razloga, ali ih svejedno treba izbegavati. 

 

Audi Q5

Audi Q5 je bio hit od kada se pojavio 2009. godine. Ovaj odlični crossover izgleda odlično i pruža takav utisak u vožnji. Ipak izveštaji vlasnika kažu da su imali problema sa hlađenjem motora, gubitkom snage, audio sistemom i škripom i drugim zvukovima. Ako kupujete polovni Audi Q5 gledajte da bude iz ovlašćenog Audi salona, sa garancijom.

 

2007 - 2010 BMW 330i / 335i

BMW-ova serija 3 zahteva poštovanje. Ona je standard za sedane. Šteta što su se 330i i 335i modeli, koji su zlatna sredina serije 3 pokazali kao nepouzdani. Ozbiljni problemi koji uključuju sistem za gorivo, delove motora, šasije i audio sistem su se pokazali kao lako kvarljivi. Serija 3 iz 2012. je druga priča.

 

Dodge Grand Caravan

Dodge Grand Caravan, model koji nije toliko popularan kod nas, ali se pojavljuje na svim listama polovnih automobila koje ne treba uzeti. Prodato je na milione ovog modela i njegovog pandana Chrysler Town & Country, iako su lako kvarljivi. Nije bitno koje godine je proizveden, pouzdanost je loša kod svih primeraka. Ne kvare se samo sitni delovi, već menjač, delovi motora, suspenzija, kočnice, elektrika...

 

2009 - 2010 Jaguar XF

Jaguar je brend koji pokazuje najviše napredka kada je u pitanju pouzdanost njegovih modela. Na svim listama je napravio značaj pomak. Model XF koji je seksi, luksuzan i sportske naravi je veliki napredak u odnosu na S-Type koji je zamenio 2009. godine. Još samo da je pouzdan. Menjač, pogon i elektrika su među krupnijim stvarima za koje je poznato da se često kvare. 

 

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee može da ide svuda. Iako se čini neuništivim, daleko je od toga. I model V6 i V8 su nepouzdani, iako su se V6 noviji modeli malo poboljšali. Problemi su najčešći sa rashladnim sistemom, pogonom, kočnicama, šasijom i manjim delovima motora. Još uvek se čeka da se vidi kako će se ponašati redizajnirani modeli iz 2011. godine. 

 

2002, 2006, 2007, 2009 Mercedes-Benz M-Class

Izgleda neverovatno da skupi, luksuzni automobil može biti nepouzdan, ali je to sigurno slučaj sa Mercedesovim crossoverom. Modeli iz 2006. i 2007. su posebno loši, prema izveštajima vlasnika. Pate od velikih problema sa motorom, elektrikom, menjačem i drugim delovima.

 

MINI Cooper S & Cooper Clubman S

Mini Cooper S i nešto jači Clubman S imaju bolje motore od osnovnih verzija. Više snage, više problema, barem kod Minija. Upravo ti S motori su problem. Pored njih, tu su i menjači, sistem za gorivo, škripavi delovi...

 

2009 - 2010 Nissan 370Z

Činjenica da se Nissan našao na ovoj listi potvrđuje da svaki proizvođač ima slabe tačke, kod Nissana je to model 370Z. Iako je Nissan poznat po pouzdanosti svojih automobila, ovaj model krši to pravilo. Redizajn koji je urađen 2009. godine je sa sobom doneo probleme koji se ranije nisu pojavljivali, posebno sa motorom i menjačem. Upravljački sistem, suspenzija i kočnice su mu isto slaba strana.

 

2006 Porsche 911

Porsche ima besprekoran dosije kada je u pitanju pouzdanost, pogotovu sa modelom 911. Ovi primerci su poznati kao "otporni na metke", ali ne svi modeli. Crna ovca je model iz 2006. godine, koji se čini da je anomalija sa problematičnom elektrikom i hlađenjem motora. Pitanje je da li samo 2006. model pati od ovih problema, ali za sada su se 2007. i 2009. modeli pokazali kao odlični, kao i Boxter i Cayman iz tog perioda.

 

Volkswagen Beetle

Ovaj slatki automobil je promašaj kada je u pitanju pouzdanost. Fale nam podaci za 2008, pa do 2011, ali 2007 model i stariji su puni problema. Obe verzije ovog modela imaju toliko problema, da nam je lakše da nabrojim oblasti u kojima ih nema, a to su : suspenzija, kočnice, izduvni sistem i klima. Sve ostalo će kad tad morati da se popravlja.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group