Mercedes-Benz A-Class

Konačno su se pojavile prve zvanične fotografije nove Mercedes-ove A klase, koja je svoju svetsku premijeru doživela na sajmu automobila u Ženevi.

Kao što je navedeno od strane dizajnera koji su nam koncept predstavili pre skoro godinu dana, proizvodna verzija A klase je vrlo bliska originalnom konceptu i označava odstupanje od prethodne dve generacije ovog modela. 

Nova A klasa je zasnovana na novoj Mercedes-ovoj MFA platformi. Duga je 4,2m, široka 1,7m i visoka 1.4m, što je čini 32mm kraćom, ali 15mm širiom i 12mm višiom od svog glavnog rivala, BMW-a serije 1. Međutim, za razliku od BMW-ovog modela na kom je pogon na zadnjim točkovima, A klasa ima pogon na prednjim točkovima, što znači da bi trebalo da obezbedi dosta prostora u enterijeru.

Mercedes će ponuditi širok spektar benzinskih i dizel agregata. Benziska linija obuhvata trocilindrične i četvorocilindrične motore. Verzija A180 će imati 1.6-litarski turbo agregat od 121ks, A200 1.6-litarski turbo od 154ks i A250 2.0-litarski turbo od 208ks.

Dizel linija uključuje  verziju A180 CDI sa 1.8-litarskim agregatom od 108ks i 250Nm obrtng momenta , A200 CDI sa istim 1.8-litarskim agregatom od 134ks i 300Nm obrtng momenta i A220 CDI sa 2.2-litarskim turbo dizel agregatom od 168ks i 350Nm obrtnog momenta.

Svi motori u novoj A klasi su opremljeni sa ECO start/stop funkcijom koja je standard i može biti u kombinaciji sa novim šestostepenim manuelnim menjačem ili opcionim 7G-DCT automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Nemačka kompanija takođe planira da uvede model AMG koji će koristiti turbo četvorocilindrični motor koji isporučuje preko 300 konja. U ponudi će biti i multimedijalni sistem koji će moći da se interiše sa iPhone-om, kao i AMG Sport paket.

Novi Mercedes-Benz A-class će stići u evropske salone u septembru. Cene još uvek nisu poznate.

Galeriju sa više slka možete pogledati klikom na link: Mercedes-Benz A-Class

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group