Savršeni Ferrari Erika Kleptona

Više slika

Više slika

Svetski poznati bluz gitarista Erik Kleptnon predstavlja velikog i pasioniranog ljubitelja automobila.

Nikako ne treba nipodištavati savršene modele F50, Enzo Ferrari i LaFerrari, koji predstavljaju sam creme la creme industrije superautomobila i neke od najboljih modela ovog brenda, ali je serija F40 po različitim parametrima, ipak, najistaknutija od svih prethodno pomenutih, jer dolazi u ograničenoj seriji od 1.311 jedinica ikada napravljenih, što automobil svrstava u savršen kolekcionarski primerak vredan čitavo bogatstvo.

Jedan od ovih modela dolazi sa još čvršćim pedigreom jer je bio u vlasništvu jednog od najboljih gitarista na svetu Erika Kleptona i kreiran je sada već davne 1991. godine. Tokom godina automobil je dosegao antikvitetsku vrednost i dobio status oldtajmera, dok sama činjenica da je bio u posedu ikone gitarskog bluza i muzike, njegovu cenu još više podiže nebu pod oblake. Cena ovog klasika iznosi ravno jedan milion dolara.

Automobil je u gotovo savršenom stanju i sudeći po odometru veći deo svoje istorije bio je brižno garažiran. Merač kilometraže pokazuje svega 10.000 km, tako da je njegov status još više povećan posebno, ako se ima u vidu godište automobila. Sudeći po svemu ovaj model propinjućeg konja, nikada u svojoj dugoj istoriji nije obavio veliki servis. Za sada nije poznato ko će biti novi srećni vlasnik ovog savršenog modela, ali ko god da ga sebi priušti, definitivno neće morati da brine oko sitnica kao što su troškovi redovnog održavanja.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group